DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 20. hétfő
F1

Nagy nyomással kell megbirkóznia a sztártinédzser Antonellinek

Az F2 és az F3 vezérigazgatója szerint a most rá nehezedő nyomást kell jól kezelnie, és ha sikerül, akkor ez komoly fegyver lehet számára az F1-ben is.

A Formula–2 és a Formula–3 vezérigazgatója, Bruno Michel szerint az lesz a nagyobb kérdés az F1-be minden bizonnyal hónapokon belül megérkező Andrea Kimi Antonellivel kapcsolatban, hogy képes lesz-e fejben kezelni azt a nyomást, amit a körülötte zajló hatalmas felhajtás jelent.

A hírek szerint Antonelli még idén, az augusztusban bekövetkező 18. születésnapja után F1-es pilóta lehet a Williamsnél, és jó esélye lehet arra is, hogy hamarosan, akár már 2025-ben a Mercedesnél kapjon lehetőséget – állítólag az imolai teszten lenyűgözte a jelenlévőket a teljesítményével.

f1-antonelli-mercedes-teszt-3



Az F3-at teljesen kihagyó, az F2-ben most debütáló, és egyelőre a világot nem megváltó olasszal kapcsolatban azonban Michel figyelmeztet: fejben kell igazán keménynek mutatkoznia ahhoz, hogy beváltsa a hozzáfűzött reményeket.

„Ez a történet egyrészt jó dolog, másrészt plusz nyomást jelent számára, de szerintem ez is része a tanulási folyamatának. Néha valószínűleg azt reméli, hogy egy kicsit elfeledkeznek róla, de ez nem így történik, és nem is lesz így. Ha ezzel meg tud birkózni, az komoly fegyver lehet számára a jövőben” – idézi az utánpótlással foglalkozó Michel szavait a Racingnews365.com.

„Az egyértelmű, hogy Kimi egy tehetség, efelől semmi kétség. Az mindig jó, ha ilyen pilóták jönnek az F2-be és az F3-ba, akik körül nagy a felhajtás, és az emberek sokat várnak tőlük, nagy reményeik vannak velük kapcsolatban” – tette hozzá.

„De aztán az is fontos, hogy a pilótát hagyni kell magától fejlődni anélkül, hogy folyamatosan plusz nyomást helyeznénk rá. Tudjuk, hogy ez elég elméleti helyzet, mert ez egy ilyen sport, és még ha nem is az F1-ről beszélünk, akkor is elég nagy sport már az F2 is. Kiminek ezzel kell megbirkóznia.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: