DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Hamilton: A Ferrarinál csak Vettelre építenek

Lewis Hamilton szerint a Monacói Nagydíjat követően egyértelmű, hogy a Ferrarinál Vettel a kedvezményezett, a brit versenyző azonban nem kér különleges bánásmódot a Mercedestől.

Hamilton remek versenyzéssel a 13. rajthelyről jó rajttal és kiváló taktikával a hetedik helyig jutott előre Monte Carlóban, ahol köztudottan szinte lehetetlen előzni (ezt az idei nagydíjon is láthattuk) és ezzel a kármentése jobban sikerült, mint amit előzetesen ő maga várt volna a futam előtt.

Kevésbé pozitív Hamilton számára, hogy jelenleg 25 ponttal marad le Sebastian Vettel mögött a világbajnoki összetettben. Nem rejtette véka alá a háromszoros világbajnok abbéli véleményét, hogy a Ferrarinál csapatsorrend van a két versenyző között. „Teljesen világos, hogy kit támogat a Ferrari a világbajnoki címért folyó harcban” – nyilatkozta a brit versenyző.

Valóban Monaco bizonyíték arra, hogy a Ferrari csak Vettelre épít?


„Hogy kérem-e Toto Wolffot, hogy én is a csapaton belül első lehessek? Nem, ilyenről még nem beszéltem a csapattal és nem is tervezek ilyet. Valtteri nagyon jó munkát végez, nincs olyan gondolatom, hogy első és második számú pilóták legyünk és így autózzunk a sikerért. Együtt erősebbek vagyunk. A szezon előrehaladtával lehet, hogy előjön még ez a téma, de ilyen korai szakaszban még nem” – hárította el a lehetőséget Lewis Hamilton.

„A legerősebb benyomásom jelenleg az, hogy a Ferrarinak olyan autója van, amelyik minden pályán jó lesz. Vissza kell hozni magunkat a jó formánkba. Sok munka áll előttünk és az autót versenyről versenyre egyre tovább kell fejlesztenünk” – tette hozzá a brit ász. Azért a csapaton belüli bánásmódra Hamilton sem panaszkodhat, mert Bahreinben és Barcelonában is felettébb együttműködő volt vele Valtteri Bottas. Az is tény azonban, hogy a Ferrari számára a pontverseny miatt jobban jött, hogy Vettel győzött Raikkönen előtt és nem fordítva.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: