DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Hamilton csalódott és nem érti szenvedésének okát

Lewis Hamilton már a szombat délelőtti szabadedzésen is szenvedett, az időmérő edzés viszont számára katasztrofálisan végződött, mindössze a 13. rajtkockát szerezte meg. Videón Q2-es kiesésének oka.

Szombat délelőtt már baljós előjeleket láthattunk Lewis Hamilton teljesítménye kapcsán, csak az ötödik helyen végzett, több, mint nyolc tizedet kapott az első helyezett Vetteltől, még Verstappen is befért elé a Red Bullal. Az időmérő edzésen a Q2-ben folyamatosan panaszkodott a tapadás teljes hiányára, az utolsó gyors körére kellett hagyatkoznia.

Stoffel Vandoorne bejutott a Q3-ba, Hamilton nem

Az addig mindössze a 14. helyen álló háromszoros világbajnok mindent egy lapra feltéve úgy tűnt, nehezen, de bejut a legjobb 10-be, ám az uszoda után Vandoorne összetört McLarenje miatt lassítania kellett, így a javítás lehetősége elúszott. Button rajtbüntetése miatt a 14. helyről a 13. pozícióba kerül majd előre Hamilton, de így is nagyon dolgos futamnak néz elébe.

„Nem tudom megmondani, mi a probléma, de nagyon csalódott vagyok. Peches voltam a sárga zászlóval a végén. Azzal a körrel vélhetően bejutottam volna a legjobb 10-be, de szerintem ott is csak szenvedtem volna, talán még a legjobb ötben sem lettem volna benne. Valtteri (Bottas) köre megmutatta, hogy a csapat nem áll borzalmasan itt, úgyhogy meg kell vizsgálnunk, mi történt” – nyilatkozta csalódottan Lewis Hamilton, aki 11 hellyel végzett csapattársa mögött.

Hamilton utolsó gyors körét a sárga zászló tette tönkre

Bottas nagy csatában éppen csak lemaradt az első rajtsorról a harmadik helyen, csak néhány századdal, illetve ezreddel kapott ki a Ferrari párosától. Nem sűrűn fordul elő, hogy a két Mercedes pilóta között 11 hely különbség legyen az időmérőn, Hamilton egyelőre tanácstalan, miért történhetett ez. Monacóban az előzés rettentően nehéz, úgyhogy Hamiltonnak még ahhoz is némi szerencse szükséges (vagy kaotikus körülmények), hogy a legjobb ötben végezzen. Vélhetően a mezőnyben senki nem kívánja jobban a biztonsági autót vasárnapra, mint Lewis Hamilton.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: