DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Raikkönen és Verstappen: Bottas a hibás!

A Spanyol Nagydíj rajtja után nem sokkal összeütközött egymással Valtteri Bottas, Kimi Raikkönen és Max Verstappen, utóbbi kettő Bottast teszi felelőssé a baleset miatt. Videón az eset.

Az első három kanyarban komoly káosz alakult ki a rajt után, ugyanis Bottas, Verstappen és Raikkönen az első, Massa és Alonso a második kanyarban koccantak össze. Legkevésbé Bottas sínylette meg a dolgot, aki a harmadik helyen tovább tudta folytatni a versenyt, Alonso visszaesett, Massa defektet kapott, Raikkönen és Verstappen azonban felfüggesztéstöréssel kiesett a versenyből.

Bottas remekül kapta el a rajtot, de a riválisoknál korábban fékezett az első kanyart megelőzően, így Raikkönen és Verstappen kívülről mellé értek és így kezdték meg a jobbost. Túl szűk volt azonban a hely, Bottas a bal első kerekével meglökte a Ferrari-pilóta jobb hátsóját, akinek így kicsúszott az irányítás a kezéből, ellenkormányzása közben pedig a tőle balra helyezkedő Verstappennek csapódott neki. A két első kerék találkozott, a felfüggesztés gallyra is ment mindkét versenyzőnél.

Raikkönen bal elsője csapódott Verstappen jobb elsőjének


„Úgy kezdődött a baj, hogy megütötték a jobb hátsó kerekemet. Meg is ugrott ettől az autó, ilyenkor már nem tudod irányítani, össze is ütköztünk Max-szal, de az első érintéstől kezdődött minden gond. Mit tehettem volna?” – hárította el a felelősséget jogosan Kimi Raikkönen.

„Nagyon jól rajtoltam, kicsit Bottas feltartott az egyenesben, majd elvettem a gázt. Utána már jött is az összeütközés és véget is ért a versenyem. Véleményem szerint tisztán látható, mi történt. Valtteri meglökte Kimit, majd természetesen Kiminek már nehéz volt kontrollálnia az autót, ezért jött belém. Normális esetben az első kanyarban elférne három autó, de rettentően szoros. Peches helyzet volt. Ha kívül vagy, tudod, hogy trükkös lesz a dolog. Hagytam elég helyet, de aztán belém rongyolt a Ferrari. Ez a versenyzés része” – írta le a baleset körülményeit Max Verstappen.

Az ominózus karambol az első kanyarokban

„Nem szándékosan tettem. Nagy kár, hogy összeértünk, de valójában egy egészen apró érintés volt csak” – védte meg magát Valtteri Bottas, aki később motorhiba miatt kiállni kényszerült. Érdekes az első körös kalamajkában, hogy végül egyikük sem szerzett pontot. Verstappen, Raikkönen, Bottas kiestek, Alonso és Massa pedig a pontzónán kívül végeztek.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: