DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

„Már nem haragszom, hogy Verstappent elém helyezték”

Max Verstappen egy éve ilyenkor, a Spanyol Nagydíj előtt került a Red Bull istállóhoz a Toro Rossótól. Ez akkoriban nemcsak Kvjatnak esett rosszul, de azóta már semmi rossz érzés nem maradt volt csapattársában.

Carlos Sainz pályafutásának harmadik esztendejét tölti a Toro Rosso istállónál. Tavaly ebben az időszakban történt meg, hogy Kvjatot a Red Bull úgymond lefokozta a fiókcsapathoz és Verstappent emelte a helyére. Sainz éppen a hazai nagydíjára készült, ám kis túlzással mindenki átnézett rajta, mert a médiaérdeklődés teljes egészében Verstappent övezte.

A spanyol pilóta úgy érzi, már nincs semmilyen rossz érzés benne a döntéssel kapcsolatban, hogy a holland tinédzsert elé helyezték, ugyanakkor elégedett jelenlegi munkaadójával. „Hízelgő, hogy sokan úgy gondolják, olyan autót kellene kapnom, amivel a győzelmekért harcolhatok. De nem hinném, hogy a versenyautóm számomra ne lenne értékes. A Toro Rosso egy komoly csapat, erős technikai háttérrel nagyon jól tudjuk végezni a dolgunkat” – dicsérte csapatát Carlos Sainz.

Verstappent előléptették és azonnal győzni tudott


„Több nagy csapat is megszerezné szíve szerint James Keyt” – utalt Sainz a Toro Rosso technikai igazgatójára. A 22 éves spanyol pilóta szerint ugyan nem túl nagy a költségvetésük, de nincsenek gondjaik és mindenre elég, ami kell, boldog, hogy ott lehet, ahol van. Sainz eddig mindhárom futamon pontszerző helyen végzett, amelyiken célba ért, egyedül Bahreinben nem, akkor Lance Stroll-lal ütközött.

Sainz elismerte, hogy a múltban nagyon nehezen emésztette meg, hogy vele szemben a zöldfülűbb Verstappent favorizálták a Red Bullnál. Igaz, a holland versenyző azonnal győzelemmel is hálálta meg a bizalmat tavaly ilyenkor, Barcelonában. „Sok erőt próbáltam mutatni a külvilág felé, de valójában nagyon nehéz pillanat volt. Nyilvánvaló, hogy nem szereti senki, ha keresztülnéznek rajta” – zárta nyilatkozatát Carlos Sainz, akiben tehát már nincs rossz érzés a tavalyi döntés miatt.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: