DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 11. szombat
F1

Hülkenberg a brazíliai pole-hoz hasonlítja teljesítményét

A Renault német pilótája szolgáltatta a legnagyobb meglepetést az F1-es Bahreini Nagydíj időmérőjén a maga hetedik rajthelyével, míg csapattársa karierrje során először jutott be a Q3-ba.

Egyértelműen Nico Hülkenberg volt a nap meglepetésembere szombaton, hiszen az előkelő hetedik helyre kvalifikált a Renault-val, közvetlenül a három élcsapat mögé – sőt, az időmérő korábbi szakaszaiban még egy-egy Red Bullt is el tudott csípni. Nem csoda, hogy úgy érzi, a mostani teljesítménye akár a 2010-es interlagosi, esős-száradó pályán szerzett rajtelsőségével is felveszi a versenyt:

„Rendkívül elégedett és boldog vagyok. Ez volt a maximum, és az egyik legjobb időmérőm, amire emlékszem, beleértve a brazíliai pole-t is” – idézi a németet a GpUpdate.net. „Nagyon trükkös ez a pálya, nehéz száz százalékot kihozni magunkból rajta, nekem mégis sikerült a Q3-ban, szóval nagyon büszke vagyok és örülök ennek – a csapat nagyszerű munkát végzett ebben a két napban.”

hulkenberg-renault-bahrein-day1



Hülkenberg a mostani remeklése ellenére is óvatosan fogalmaz a vasárnapi esélyekkel kapcsolatban, hiszen a múlt héten Sanghajban is befért a top10-be, a futamon mégis körhátrányban, mindössze a 12. pozícióban intették le: „Múlt vasárnap nagyon hiányzott a versenytempónk, és az autó egyensúlya sem volt az igazi, de rengeteg dolgot kipróbáltunk, szóval remélhetőleg holnap erősebben teljesíthetünk” – fogalmazott a német.

A Renault másik versenyzőjével, Jolyon Palmerrel sem lehet elégedetlen, hiszen ő is továbbjutott a Q2-ből, így pályafutása során először az időmérő utolsó etapjában is jelenése volt. A brit pilóta így értékelte a szombati eseményeket: „Nyilvánvaló, hogy Nico nagyon gyors kört futott” – dicsérte meg Hülkenberget. „Az enyém nem sikerült a legjobban a Q3-ban. Ráadásul egy ponton rossz motorüzemmódba is kapcsoltam, így nem működött az energia-visszanyerés. Így is elégedett vagyok, hiszen ez az eddigi legjobb időmérőm: először jutottam be a Q3-ba. Remélem, holnap szerezhetünk néhány pontot.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: