DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Horner a Mercedes-dominancia végét várja

Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke borzasztóan élvezhetetlennek tartja már a gondolatát is annak, ha a Mercedes újabb három évig ugyanilyen dominanciával rendelkezne.

Az Ezüst Nyilak 2014 óta szinte külön szintet képviseltek, mintha másik kategóriában indultak volna. A Red Bull főnöke arra kérte az F1 új tulajdonosát, a Liberty Media csoportot, hogy próbálja kiegyenlíteni az erőviszonyokat amilyen gyorsan csak lehet, de nem mesterséges, hanem lehetőleg természetes úton.

Horner nagyon unalmasnak találja a Mercedes dominanciáját


„Belegondolni sem szeretnék, hogy a következő három év ugyanilyen lenne, mint az előző három volt. Az új tulajdonosok igencsak tudják, hogy csináljanak jó show-t az embereknek, ami egészséges és jó versengésen alapul” – fejtette ki véleményét Christian Horner.

„Ez semmiképp ne legyen mesterségesen kialakított, de meglepne, ha a Liberty Media számára elfogadható lenne hasonló dominancia a következő három esztendőben. Ez nem vonzana új rajongókat, sőt, elriasztaná azokat, akik már belefáradtak az unalmas Formula-1-be. Ez nem használna a sportnak, de megelőzhető. Hogy pontosan hogyan, azt nem tudom. Mesterségesen lelassítani valakit, az nagyon rossz ötlet lenne. Nekünk kell keményebben dolgozni, hogy végre nyomás alá helyezzük őket” – mondta aggodalmasan a Red Bull csapatfőnöke.

Régebben is voltak domináló csapatok, például a Williams-Renault Nigel Mansellel 1992-ben

Korábban is voltak bizonyos csapatoknak domináns időszakai, de idővel lassan mindegyik periódus véget ért. A ’80-as évek végén a McLaren-Honda, előtte és utána nem sokkal a Williams-Honda és Williams-Renault volt verhetetlen. A Schumacher-érában 2000 és 2004 között a Ferrari élte aranykorát, majd 2010 és 2013 között négy évig a Red Bull dominált Vettellel. Vajon a Mercedes tovább folytatja diadalmenetét, vagy idén letaszítják a trónról a német csapatot?

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: