DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Saját lelátója motiválja Ricciardót

A Red Bull ausztrál F1-es pilótája szerint neki már hétfőn kezdődik a hazai futam, Max Verstappen már alig várja azt a vibrálást, amit majd az első szabadedzés okoz.

Már csak egy hetet kell várni az első 2017-es Formula-1-es futamra, hiszen jövő pénteken már a szabadedzéseket fogják teljesíteni a csapatok Melbourne-ben, Ausztráliában. Ott végre tiszta vizet önthetünk a pohárba és valóban meglátjuk, hogy ki hol tart, habár a pálya elég különlegesnek számít, a későbbiekre nézve még ez sem adhat pontos képet. A Red Bull pilótája, Daniel Ricciardo ráadásul egyúttal hazai futamára készül.

"Jó lesz végre hazai levegőt szívni és élvezni a napsütést a téli tesztek után. Több okból is szenzációs a hazai verseny, de ugyanakkor nagyon sűrű is, számomra már hétfőn kezdődik a program és csak vasárnap este ér véget" - nyilatkozta a világbajnoki címre törő Ricciardo. "Nagyon jó, hogy ekkora a médiaérdeklődés a szezon elején és mindenki rendkívül izgatott."

ricciardo-2017_1



"Idén már egy lelátót is elneveztek rólam, a Ricciardo Premium lelátót, ami a hármas-négyes-ötös kanyarnál van, ez pedig elég menő. Ez egy újabb plusz motivációt jelent, hogy örömet okozzak a szurkolóknak, ráadásul úgy hallottam, hogy nagyon hamar elkeltek a jegyek. Szeretnék okot adni az ünneplésre" - tette hozzá a Red Bull pilótája.

Csapattársa, Max Verstappen az akklimatizálódást emelte ki. "Az időeltolódás miatt mindig kicsit korábban érkezünk Ausztráliába, az első két-három nap az átállással telik, de mindenki nagyon izgatott, hiszen ez az első futam. Kedvelem Melbourne-t, jó az időjárás, találtam egy remek éttermet is, amit meg fogok látogatni."

"Alig várom már azt a vibrálást, ahogy az autók kimennek az első szabadedzésre és mindenki arcán jól látható az izgalom" - tette hozzá a holland.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: