DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Miért tesz jót a rivalizálás a Red Bullnak?

Helmut Marko, a négyszeres világbajnok istálló tanácsadója beszélt a fenti kérdésről. Az osztrák tanácsadó elmondta, miért húzott hasznot a csapat a Kvjat-Verstappen cseréből.

Nemrég Christian Horner nyilatkozott a Red Bull két versenyzőjének viszonyáról. Ez is jelzi, hogy egyre több ember fantáziáját izgatja, ki lesz jobb az energiaitalos alakulat háza táján Daniel Ricciardo és Max Verstappen közül.

Helmut Marko úgy gondolja, hogy igenis van szerepe a fiatal hollandnak Ricciardo teljesítményében. A Red Bull tanácsadója szerint Kvjat mellett az ausztrál nem lenne ilyen teljesítményre képes: „Danyiil nem tudta volna ilyen keményen előre tolni Ricciardót, mint Verstappen teszi. Danielnek meg kell tanulnia, hogyan kezelje ezt a helyzetet, de amint láttuk egyre gyorsabb lett, amint nyomás alá került.”

kvjat-marko-verstappen-ricciardo 



„Egy egészséges rivalizálás a pályán a legjobb dolog, ami megtörténhet egy csapattal. Eddig a versengés nem hatott ki a munkájukra, vagy a magánéletükre. Teljes mértékben tisztelik egymást” - folytatta Marko.

Az osztrák az idei év esélyesét is megnevezte, ő úgy gondolja, hogy nem a Ferrari az, akit le kell majd győzni: „Még mindig a Mercedes a favorit, mivel a motor a leginkább döntő tényező. A Renault lépésenként fejlődik. Az első Barcelonában lesz, amikor megkapjuk a második változatát a fejlesztésnek.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: