DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 6. hétfő
F1

Lépést tarthat-e Ricciardo Verstappennel?

Erre a kérdésre próbált meg válaszolni a Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner. A brit úgy véli, hogy nemcsak a fiatal hollandban, hanem Ricciardóban is rejtőzhet némi potenciál.

Kétségtelen, hogy Max Verstappen 2016-ban berobbant az F1-be remek teljesítményével. Amikor a Red Bullhoz került, rögtön megnyerte első futamát Spanyolországban. Daniel Ricciardo is remek teljesítményt nyújtott: egy futamgyőzelem és néhány dobogó mellett összetettben 2014 után ismét a bajnokság összetett harmadik pozíciójában végzett.

Christian Horner alig várja két pilótája csatáját, aki a Red Bull csapatfőnökeként sem tudná megmondani, mire számíthat Verstappentől és Ricciardótól. Vajon mindkettőjük képes fejlődni? 

A brit szakember először a fiatal hollandról osztotta meg véleményét: „Nagy a zsongás körülötte, ami csak egyre nő és nő. Láthattuk, ahogy az emberek elfordultak tőle azért, amit Spában mutatott tavaly... Most már nagyon sokan állnak mögötte.”

ricciardo-verstappen-malaj-nagydij-2016



„Ez azért van, mert ő még egy kiforratlan tehetség. Óriási potenciák van benne, és ez az, ami rendkívül izgalmas benne” - folytatta Horner Verstappenről.

Az energiaitalosok vezére egy lapon emlegeti versenyzőit: „Szinte semmi különbség nem volt közöttük az év második felében. Viszont úgy gondolom, kápráztató lesz látni, ahogy a rendkívül fiatal Max folytatja a fejlődést és  javulást.”

Horner úgy gondolja, hogy Ricciardóban is rejtőzhet némi potenciál: „Tudja majd a lépést vele tartani Daniel? Maradt még valami a tarsolyában? Vajon ez a tavalyi volt az utolsó lépcsőfok nála? Gyanítom, hogy mindkettőjük tud még fejlődni, és nagyon érdekes lesz látni a harcot kettejük között idén is.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: