DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

„Üzenem Vettelnek, a Ferrari nem csak egy autó”

Az egykori ferraris, Jean Alesi figyelmeztette a négyszeres bajnokot: ebben a csapatban fokozottan oda kell figyelnie, mit mond. Új tartalékpilótája leigazolásáért megdicsérte az istállót.

A közelmúltban beszámoltunk a korábbi Formula-1-es pilóta, Jean Alesi egy nyilatkozatáról, melyben arról beszélt, Felipe Massa rossz döntést hozna, ha korábbi elhatározásával ellentétben nem fejezné be Formula-1-es pályafutását, hanem 2017-ben tovább versenyezne a Williamsszel. Alesi a Ferrariról is beszélt, mellyel öt szezonon át versenyzett 1995-ig, és ezalatt egy futamgyőzelmet gyűjtött.

„Szomorú így látni a csapatot. Az Ausztráliában mutatott teljesítmény alapján egy egészen más szezont vártam volna a Ferraritól. Abban biztos vagyok, hogy 2017 másmilyen lesz” – mondta a La Gazzetta dello Sportnak a francia, aki szerint James Allison magánéleti krízise és nem sokkal későbbi távozása miatt csúszott meg a Scuderia éve. „Nem hibáztatok senkit: egyértelmű, hogy a technikai igazgató családi tragédiája okozta a problémákat.”



Alesi aztán Sebastian Vettelre is kitért, aki a nehéz idény során gyakran kimutatta bosszúságát: ez talán elfogadható reakció egy másik csapatban, de a Ferrarinál jobban kell ügyelni arra, ki mit mond. „Vettel négy bajnoki címet nyert, ezért a legnagyobb szerénységgel üzenem neki, hogy a Ferrari több, mint egy F1-es autó. A Ferrari a versenyzés történelme. Egy egész ország mögötte áll, ezért a tifosira is kell gondolnia, amikor a rádióba beszél.”

„Fantasztikus, de az is meglepő lett volna, ha a Ferrari veszni hagy egy ilyen lehetőséget” – tért át arra, hogy Maranello tartalékversenyzőként leigazolta Antonio Giovinazzit, a GP2 második helyezettjét, akit jelenleg a legnagyobb olasz tehetségnek tartanak. „Giovinazzi egy jól nevelt fiatalember, ami ritkaság manapság. Mindenekelőtt azonban kiváló versenyző, aki hajszálnyira volt a bajnoki címtől első GP2-es szezonjában. Most már csak pár hasznos kilométerre van szüksége.”

A Ferrari utánpótlásának egy másik résztvevője Giuliano Alesi, az ex-F1-es 17 éves fia. Mikor az ő királykategóriás esélyeiről kérdezték, tréfás választ adott: „Ha szükséges, lefekszem a bokszkijárat elé! Giualiano egyelőre csak a GP3-ra gondolhat. Ha F1-es autóba akar ülni, akkor beszállhat abba, ami otthon van nekünk, én meg majd lefényképezem” – hangzott a kissé kegyetlen felelet.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: