DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 7. kedd
F1

Alesi szerint Massa butaságot csinál

A korábbi francia pilóta, Jean Alesi a maga idejében szintén alaposan eltervezte visszavonulását, ezért nem érti Felipe Massa azon döntését, hogy a búcsúzkodást semmissé téve mégis a mezőnyben marad.

Bár még nem jelentették be hivatalosan, minden afelé halad, hogy Massa 2017-ben is az F1-es mezőnyben marad, dacára annak, hogy rendesen megadta a módját a búcsúzkodásnak és az ünneplésnek a tavalyi Brazil Nagydíjon. Feltehetően a Williams pilótája szíve szerint még nem is fordított volna hátat a sportnak 35 évesen, ám a körülmények erre késztették őt, és végül egy rajta kívül álló okból, Valtteri Bottas elszerződése miatt lesz mégis lehetősége maradni.

„Őszintén szólva én ezt egy hibás döntésnek tartom” - nyilatkozta Jean Alesi a Gazzetta dello Sportnak Massa várható visszakozásáról. „Felipe egyszer már befejezte, lapozott egyet az életében. Mi lesz, ha azt tapasztalja, hogy a Williams nem gyors?”

Dppi_00002689_381



Alesi a 2001-es szezon végén, 201 nagydíjjal a háta mögött zárta le számos dobogót hozó és sokak által csodált karrierjét, utolsó versenyeit a Jordannél már kifejezetten a leköszönésnek szentelve.

De nem Massa döntése az egyetlen az utóbbi időből, ami előtt Alesi értetlenül áll. Nico Rosberg hirtelen jött visszavonulása - ami az egész láncreakciót elindította - szintén furcsán csapódott le nála, noha az 51 éves francia az elmúlt hónap során már némileg megértőbb hangvételre váltott ebben a kérdésben.

„Eleinte én is ugyanazt gondoltam, mint Lauda: meglepett és dühös voltam. Nem nagyon találtam a logikát abban, hogy valaki bejelenti a visszavonulását ugyanazon a héten, amelyen megnyerte a világbajnokságot. De aztán kicsit továbbgondoltam, és eszembe jutott [Ayrton] Senna, aki azt mondta, hogy akár ingyen is vezetne a Williamsnek. Keményen küzdött azért, hogy megvalósuljon, aztán nem sokkal később meghalt. Szóval talán Nico egyszerűen csak nem érez többé vágyat a versenyzés iránt” - summázta végül Alesi.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: