DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 1. szerda
F1

Még Giovinazzit is meglepte a Ferrari hívása

Az olasz tehetség szerint igyekszik minél többet tanulni jövőre az F1-ből és minél inkább beilleszkedni a Ferrarihoz, aztán reméli, hogy 2018-ban már a pályán lehet - meglepte ez a lehetőség.

Bár már úgy tűnt, hogy nem kap lehetőséget, a Ferrari végül mégis a Formula-1-be hozta az idei GP2-es szezon egyik legígéretesebb versenyzőjét, Antonio Giovinazzit. Az olasz pilóta a Scuderia tartalékja lesz 2017-ben és arra is van esély, hogy Kimi Raikkönen esetleges visszavonulása után a következő évben előléptessék - a fejlemények őt magát is meglepték.

"Az Olasz Nagydíj után tesztelhettem a Ferrari szimulátorában, akkor úgy éreztem, hogy van valamennyi esély, egy halvány reménysugár. Reméltem, hogy néhány Formula-1-es csapat érdeklődik majd irántam azért, amit mutattam a GP2-ben, de tudni azt, hogy a Ferrarit tényleg érdeklem, kissé meglepő volt. Aztán jött egy második hívás" - mondta a fiatal a Motorsportnak.

giovinazzi



Ugyan egyelőre nem versenyzőként kap szerepet, tapasztalatot így is gyűjthet, ráadásul ott lesz a tűz közelében, a Formula-1 körforgásában, ami sosem hátrány - ráadásul úgy fest, hogy Sergio Marchionne elnök még nem tudja, hogy hogyan alakul a pilótahelyzet a csapaton belül.

"Jelenleg az a dolgom, hogy teszteljek a szimulátorban és készen álljak, ha szükség van rám. Tudom, hogy nem lesz könnyű nézni a többiek versenyzését, amíg én a bokszban ülök, de számomra ez még egy új világ, igyekszem a lehető legtöbbet tanulni és a legtöbbet kihozni ebből a lehetőségből. Minél otthonosabban akarom érezni magam a Ferrarinál és remélem, hogy 2018-ban már a pályán lehetek."

Giovinazzi ugyan nagy csatában elveszítette a GP2-es bajnok címet Pierre Gasly-val szemben, de így is pozitívan értékeli idei évét. "Nyilvánvalóan mindenki nyerni akar, de ha az év eleji elvárásokat nézem, akkor elégedett lehetek. Sosem gondoltam, hogy a bajnoki címért harcolhatok az utolsó futamon. Fantasztikus szezon volt és a győzelmeim szerintem jó benyomást tettek, felfigyeltek rám."

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: