DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 6. hétfő
F1

Már jövőre szerepet kaphat a Ferrarinál az olaszok reménysége

Nagyon ráférne már az F1-re egy erős olasz pilóta, és úgy tűnik, a Ferrari már rá is lelt a megfelelő alapanyagra Antonio Giovinazzi személyében, aki újoncként második helyen zárta a GP2-t idén.

2015-ben az F3-as Európa-bajnokságot, idén a GP2-t zárta az összetett második helyén Antonio Giovinazzi, aki egy fordulóval a szezonzárás előtt még vezette a Forma-1 első számú nevelőszériájának pontversenyét a végül bajnokká avanzsáló Pierre Gasly előtt. Mivel a Red Bull által támogatott francia a japán Super Formulába tart, könnyen lehet, hogy az olasz versenyző hamarabb bemutatkozhat a Forma-1-ben jövőre: sajtóhírek szerint ugyanis főszponzora, a KFC Indonesia a Manor potenciális vásárlója, így pedig megnyílhat az út Giovinazzi előtt, aki 2011 óta az első olasz pilóta lehet az F1-ben.



Úgy tűnik azonban, hogy nem csak a Manor az egyetlen opció a 23 éves olasz számára: a La Gazetta dello Sport információi szerint a Ferrari azt fontolgatja, hogy leigazolja Giovinazzit fiatal pilótákat nevelő programjába. Sőt, a lap odáig megy, hogy a Ferrari tartalékpilótai állást ajánlott fel a GP2 ezüstérmesének. A Scuderia nem ismeretlen Giovinazzi számára, ugyanis szeptemberben meghívást kapott Maranellóba, hogy kipróbálja az alakulat F1-es szimulátorát.

Eredményei mellett a tapasztalat is Giovinazzi mellett szól: az idei évben GP2-es teendői mellett két futamon részt vett a Hosszútávú-világbajnokságon, ahol Sanghajban társaival második helyet ért el az Extreme Speed Motorsports, KFC Indonesia színeire festett LMP2-es gépével. Az olasz ezen kívül az European Le Mans Series-ben is megmérette magát idén, Silverstone-ben szintén az LMP2-es kategóriában zárt ötödikként.

FRISSÍTVE:

A Ferrari elnöke, Sergio Marchionne a Ferrari karácsonyi összejövetelén megerősítette, hogy valóban Antonio Giovinazzi lesz a csapat harmadik versenyzője 2017-ben.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: