DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Újabb olasz ifjonc a Ferrari célkeresztjében?

Miután a 2013-ban parádézó, azóta viszont felejthető teljesítmény nyújtó Raffaele Marciellótól megváltak, s Antonio Fuocóval kapcsolatban is felmerültek kétségek, egy újabb olasz fiatal tűnt fel Maranellóban.

A Scuderia Ferrari hivatalos honlapján közölte, hogy Antonio Giovinazzi Maranellóba látogatott, ahol kipróbálhatta az istálló szimulátorát. A 22 esztendős tehetség első alkalommal tesztelhetett Formula-1-es szimulátorban, így nem csoda, hogy igen hálás a Scuderiának: „Ez egy nagyon élvezetes tapasztalat volt, szeretném megköszönni a lehetőséget a Ferrarinak. Most viszont azonnal ismét teljes mértékben a GP2-es programomra fogok koncentrálni a szezon hátralévő részében.”

A Ferrari versenyzői akadémiáján egyébként annak megalapítása, 2010 óta mindig volt legalább egy olasz: Mirko Bortolotti és Daniel Zampieri csak egy évig, Raffele Marciello viszont egészen tavalyig a program tagja volt, ezt követően viszont távozott, a hivatalos közlés szerint személyes okok miatt. Idénre a 2013 óta az akadémián lévő Antonio Fuoco maradt hírmondónak, aki idén ugyan a második helyen áll a GP3-ban, de az elmúlt pár évet egybevetve az ő produkciója sem tűnik igazán meggyőzőnek.

giovinazzi-ferrari



Nem úgy a tavaly az F3-as Eb-n őt simán legyőző Giovinazzié, bár azt hozzá kell tenni, hogy többéves előnyben volt druszájával szemben a rutint illetően. A már a DTM-ben és két kontinentális Le Mans-sorozatban is bemutatkozó Giovinazzi a tavalyi F3 Eb-t a második helyen zárta a nála is nagyobb tapasztalattal rendelkező Felix Rosenqvist mögött, míg idén Pierre Gaslyval csatázik a GP2 bajnoki címéért. Külön kiemelendő a bakui hétvége, amelyen több mint négy év után elsőként tudta mindkét futamot megnyerni, illetve a monzai főverseny, melyet (részben egy szerencsés safety car-szakasznak köszönhetően) az utolsó sorból indulva nyert meg.

Nem lennénk meglepve, ha Giovinazzi hamarosan már a Ferrari-akadémia tagjaként küzdhetne tovább álma megvalósításáért, azaz hogy 2011 óta az első olasz Formula-1-es pilóta legyen.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: