DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 2. csütörtök
F1

Eladták a Manort, jöhet Giovinazzi?

Sajtóértesülések szerint kedden aláírták a megállapodást a Manor eladásáról, s a kiszivárgott hírek akár a versenyzőkre is utalhatnak: visszatér a régi csapatfőnök és Haryanto, valamint jön egy olasz tehetség?

Matthew Somerfield, a Motorsport.com újságírója személyes honlapján számolt be róla, hogy megbízható értesülései szerint gazdát cserélt a Manor csapata, mely bár az idei évben magasabbra jutott, mint korábban bármikor (ha a helyezést tekintve nem is, de a mutatott teljesítményt nézve mindenképpen), az anyagi nehézségek továbbra sem kerülték el az istállót.

Noha az elmúlt időben a pletykák az austini és mexikói futamoknál bábáskodó Tavo Hellmundról szóltak, Somerfied szerint ő legföljebb közvetítő szerepet játszhatott az üzletben, a vásárló viszont egy olyan konzorcium, mely szorosan kötődik az ázsiai piachoz, és több GP2-es pilótához. Az üzletet a szakíró forrása szerint kedden kötötték meg, ráadásul az aláíráskor jelen volt a Manorhoz ezer szállal kötődő Graeme Lowdon is, aki akár vissza is térhet az istállóhoz.

A hír felcsigázta az F1-es közvéleményt, a Twitteren azonnal elindultak a találgatások, hogy kik lehetnek az ismét megújuló csapat versenyzői. Az ázsiai vonal Rio Haryanto visszatérését, valamint a KFC Indonesia által szponzorált Antonio Giovinazzi szerződtetését sugallja, aki ráadásul a Mercedes következő juniorversenyzője is lehetne – a csillagosok legalábbis érdeklődtek iránta. S ki lehet a tesztpilóta? Például Sean Gelael, aki idén egy-kétszer már megvillant a GP2-ben, s a WEC-ben is bemutatkozhatott egy LMP2-es autóval.



ocon-manor-abudhabi

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: