DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Hülkenberg reméli, hogy megfordul a szerencséje

A Renault F1-es pilótája még egyetlen egyszer sem ünnepelhetett a dobogón, bár időmérőn már végzett az első helyen is - azt mondja, hogy nem sírhat emiatt, csak remélheti, hogy megfordul a szél.

Nico Hülkenberg a Formula-1 egyik legszerencsétlenebb pilótája abból a szempontból, hogy rendkívül tehetséges, de még sosem állhatott dobogón - amíg az utóbbi években csapattársa, Sergio Perez többször is ott volt a pódiumon, a németnek egyszer sem jött még össze. Viszont most már annyira nem is érdekli.

A német egyszer már rajtolhatott pole-pozícióból és többször volt nagyon közel a kiugró eredményhez, de még 117 Formula-1-es futam után sem pezsgőzhetett a legjobb három között. A 2010-es Brazil Nagydíjon indulhatott az első rajtkockából a Williamsszel, közel állt egy hatalmas eredményhez, de a balszerencse akkor is jelentkezett - defektet kapott Kimi Raikkönen törmelékén.

hülkenberg-forceindia-austin-2016



 

"Egyike volt azon napoknak, amikor nagyon jól végeztem a munkám, jól működött az autó, minden adott volt, de sajnos a törmelék kivágta a gumit, a többi pedig már történelem. Természetesen csalódás ez a dolog, de belefáradtam abba, hogy frusztrált legyek emiatt. Már csak nevetek rajta, nem tudom miért, de nem jelent annyit" - mondta a témáról Hülkenberg

"Nem hiszek a balszerencsében, csak a kemény munkában és a jó döntésekben, a többi majd jön, vagy nem. Mindennek megvan az oka. Idén is voltak versenyek, amikor megvolt az esély és mégsem jött össze, akkor balszerencsésnek éreztem magam, de nem sírhatok emiatt és mondogathatom, hogy én balszerencsés vagyok. Ilyen az élet, remélhetőleg a következő években ezeket visszakapom."

Hülkenberg idén a Renault-val próbálhatja meg megtörni az átkot, hiszen pályafutása során először lesz gyári versenyző.



 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: