DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Vettel kegyeiért harcol a Ferrari 2017-ben?

Egy korábbi F1-es pilóta is úgy véli, hogy a négyszeres világbajnok valahol mélyen szeretné, ha 2018-ban csatlakozhatna a Mercedeshez - ha nem lesz jó az autó, a Ferrari elveszítheti sztárpilótáját.

Ahogy arról mi is írtunk már korábban, bizonyos források szerint a Mercedes szeretné megszerezni Sebastian Vettelt - természetesen nem 2017-re, hanem 2018-ra csábítanák magukhoz a négyszeres világbajnokot. A német sztárpilóta jelenleg a Ferrarival igyekszik a csúcsra jutni, de a biztató 2015-ös év után idén elkerülték a csapatot a sikerek, Vettel pedig rendkívül frusztráltnak tűnt, így sokak szerint nem marad majd sokáig Maranellóban - szerződése a következő idény végéig szól.

A német Sport Bild is arról számolt be, hogy bárkit szerződtet most Lewis Hamilton mellé a Mercedes, az egyéves szerződést fog kapni és 2018-ra mindenképpen egy nagy nevet szeretnének igazolni Toto Wolffék. A korábbi pilóta, a Nico Rosberg ügyeit is intéző Gerhard Berger szerint a Ferrari valóban bajban lehet...

vettel-ferrari-mexiko-2016



"A Ferrari most hirtelen elkezdte érezni a nyomást. Sebastian nagyon alaposan vizsgálni fogja a csapat és az autó fejlődését, nem fogja hamar megújítani a szerződését" - mondta a témáról. Korábban Sergio Marchionne, a Scuderia elnöke is úgy fogalmazott, hogy ha nem javulnak jelentősen 2017-re és nem lesznek harcban a világbajnoki címért, akkor valószínűleg nem tudják majd megtartani pilótáikat.

Vettelnek pedig ugyan van négy világbajnoki címe, illetve határozott célja volt, hogy a Ferrarival nyerje meg az ötödiket és felépítse maga körül az egy évtizede szenvedő istállót, nem biztos, hogy lesz kedve évekig a dobogós helyekért csatázni - még mindig nincs harminc éves, könnyen nyerhet újabb címeket egy arra alkalmas autóval. 

"Biztos vagyok benne, hogy Sebastian valahol mélyen szeretne egy lehetőséget, hogy 2018-ban beülhessen a Mercedesbe. A Ferrarinak meg kell próbálnia boldoggá tenni őt, akkor nem veszíti el" - mondta Berger.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: