DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 8. szerda
F1

A Mercedesnek igazából Vettelre fáj a foga?

Tovább gyűrűzik Rosberg utódjának ügye: brit sajtóértesülések szerint a Mercedes csak 2017-re tervezne Valtteri Bottasszal, legfőbb céljuk azonban Sebastian Vettel megszerzése, aki a 2018-as F1-es szezontól válik elérhetővé.

Az elmúlt hétvége óta nem titok, hogy a Mercedes Valtteri Bottast szemelte ki a visszavonuló Nico Rosberg helyére, legígéretesebb fiatal pilótájukat, Pascal Wehrleint azonban még parkolópályán szeretnék hagyni, és csak végszükség esetén akarják bevetni őt. A finn pilótát a szakma igencsak nagyra értékeli: már megmutatta, hogy képes az élmezőnyben is teljesíteni, megvan a megfelelő sebessége ahhoz, hogy felvegye a kesztyűt Lewis Hamiltonnal szemben, és simulékony természete miatt is remek választás lenne. A brit pilóta egy Toto Wolff-fal folytatott megbeszélést követően állítólag megtudta, hogy ki lesz 2017-es csapattársa, mi több, mindezt ő maga árulta el rajongóinak, felettébb jó hangulatban. Ez már csak azért is gyanús, mert nem biztos, hogy a korábban emlegetett Fernando Alonso érkezése is ilyen örömmel töltené el.

Közülük kerül ki Rosberg utódja?


A Sky Sports információi szerint a Mercedes még karácsony előtt szeretné lezárni a pilótakérdést, és ha Bottas valóban Hamilton társa lesz, az azt is jelentené, hogy a brackley-iek gyári csapatként való visszatérésük óta először állnának rajthoz német pilóta nélkül. A csapattól származó információk azonban azt sugallják, hogy egy versenyző nemzetisége sokadrangú a képességeihez képest, a Daily Mail viszont úgy tudja, annyira azért mégsem így áll a helyzet. Bár németségének nincs nagy szerepe abban, hogy jelenleg Sebastian Vettelt tartják a mezőny egyik legjobbjának – négy bajnoki címmel a zsebében pedig bizonyítottan a legeredményesebb –, a lap szerint Valtteri Bottas csak átmeneti megoldást jelentene a Mercedes pilótaproblémáira, ugyanis a heppenheimit szeretnék leigazolni 2018-tól.

A németnek a 2017-es szezon végén jár le a szerződése a Ferrarival, melyet az idei év korábbi szakaszában számtalan sajtóorgánum citált csapatfőnöke, Maurizo Arrivabene kijelentése után, mondván, mindenkinek meg kell harcolnia a helyekért csapaton belül, még akkor is, ha az illetőt Sebastian Vettelnek hívják. Bár a Mercedes hajlandó lenne megfelezni a motorszállítói költségeket Bottasért cserébe, a Williams egyelőre nem kívánja kommentálni az értesüléseket, ahogyan azt sem, hogy valóban hozzájuk tart-e a csillagosok sikereiben nagy szerepet játszó szakember, Paddy Lowe.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: