DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Ezért nem érti Rosberg döntését Niki Lauda

Toto Wolff elmagyarázta, hogy miért nehéz elfogadnia a német visszavonulását a háromszoros F1-es világbajnoknak, Gerhard Berger szerint viszont pont Lauda ne beszéljen erről.

Niki Lauda rosszalló nyilatkozataira reagált már Nico Rosberg, aki nem érti, hogy miről beszél a háromszoros világbajnok, hiszen az élete az övé - egyébként is hozhatta volna ennél nehezebb helyzetbe a Mercedest, ha önző lenne. Gerhard Berger azt is hozzátette: éppen Laudának volt ennél furcsább visszavonulása...

"Azt mondtam Nikinek, hogy ő még rosszabb volt, hiszen a szezon közepén hagyta abba. Persze másrészt azért megértem, hiszen ha egy Formula-1-es csapatot működtetsz, minden puzzle-darab a helyén van, van egy ilyen pilótád, mint Nico és visszavonul, az óriási veszteség" - magyarázta Berger.

lauda-rosberg-mercedes



Toto Wolff szerint Lauda gondolkodásába nem fér bele Rosberg döntése, éppen ezért nem tudja megérteni, hogy miért vonult vissza a friss világbajnok. "Niki egy olyan személy, aki mindig nagyon racionálisan gondolkodik és nem érti az ilyen érzelmi döntéseket. Az ő világképében túl sok racionális érv szól az ellen, hogy feladja a legjobb autót, amivel Rosberg világbajnok lett" - mondta társáról a Mercedes motorsport-igazgatója.

Az utóbbi napokban gyakorlatilag mindenki megszólalt már Rosberg visszavonulásával kapcsolatban, a helyettesét viszont még nem találta meg a Mercedes.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: