DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Hülkenberg csak az ütközést akarta elkerülni

A Force India német F1-es pilótája szerint hatvankörös gumin a poros részen fékezni elég trükkös - esélye sem volt már megállni, úgyhogy inkább megpördült, mint hogy ütközzön Raikkönennel.

Jól alakult a Mexikói Nagydíj Nico Hülkenberg számára, hiszen a remek kvalifikációt egy még jobb rajttal tetőzte, végül azonban nem tudta maga mögött tartani a gyorsabb autókat és be kellett érnie a hetedik hellyel. A német pilóta szerint így sem lehet elégedetlen.

hülkenberg-forceindia-mexiko-2016



"Az egyértelmű, hogy nem rossz ez az eredmény, normál körülmények között ez a legjobb, amit remélhettünk" - értékelt Hülkenberg. "Nagyszerűen rajtoltam, de az első bokszkiállások után eléggé magányos lettem a pályán, ami lehetővé tette, hogy menedzseljem a tempóm, a saját versenyem fussam és vigyázzak az abroncsaimra."

A futam hajrájában aztán utolérte őt Kimi Raikkönen, aki végül meg is előzte - itt volt egy izgalmas pillanat, hiszen az előzés közben Hülkenberg megpördült, de végül nem veszített ezzel további pozíciókat. "A Kimivel való csata elég nehéz volt, mivel komoly gumielőnyben volt hozzám képest, már azon is meglepődtem, hogy ilyen sokáig magam mögött tudtam tartani."

Az említett jelenetnél megpróbálta elkerülni a balesetet. "Olyan keményen próbáltam védekezni belül, amennyire csak tudtam, de a poros részen fékezni egy hatvankörös gumival elég trükkös. Befordult, onnantól pedig nem tudtam megállni, megpördültem, hogy elkerüljem az ütközést" - emlékezett vissza.

"Összességében ez egy jó hétvége volt, a kvalifikáció kiemelkedően sikerült és jó eredményt értünk el. Úgy hagyjuk el Mexikót, hogy megerősítettük a negyedik helyünket a konstruktőri pontversenyben, szóval emiatt van okunk a mosolyra."

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: