DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Perez számított Hülkenberg távozására

A mexikói F1-es pilóta tudta, hogy ha ő nem megy a Renault-hoz, akkor Hülkenberg mehet, hiszen ő is elöl volt a listán - neki mindegy, hogy ki érkezik a Force Indiához, csak legyen gyors.

Sokáig tartotta magát a pletyka, mely szerint Sergio Perezt szeretné megszerezni a Renault, ám a mexikói pilóta végül maradt a Force Indiánál - így eddigi csapattársa, Nico Hülkenberg igazolt a gyári istállóhoz. A Force India vezetőségét meglepte ez az esemény, ám Perez szerint ő számított rá, hogy ez fog történni.

perez-forceindia-2016



"Tudtam, hogy ha én nem igazolok oda, Nico nagyon előkelő helyen van a listájukon. Úgyhogy ez a lépés várható volt" - mondta Perez Hülkenberg csapatváltásáról. Az idén már két dobogót jegyző mexikóinak így új társa lesz 2018-ban, de az még nem dőlt el, hogy ki lesz az - egyelőre több név is ott lehet a kalapban.

"Abban biztos vagyok, hogy a csapat a lehető legjobb döntést fogja meghozni. Én csak abban reménykedem, hogy bárki is jön, megfelelő hozzáállással érkezik. Természetesen legyen gyors és lehessen vele együtt dolgozni a csapatért."

Perez a tempót külön kiemelte, számára ez a legfontosabb. "Ha valaki gyors, az nagy különbséget jelent, mert ha lassú, nálad sokkal lassabb, akkor nem hozod ki a legtöbbet az autóból, mert tudod, hogy nam tökéletes a köröd, akkor is legyőzöd. Számomra nagyon fontos, hogy a lehető leggyorsabb csapattársam legyen."

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: