DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 3. péntek
F1

A semmiből jött a Hülkenberg-ügy a Force India számára

Bob Fernley szerint egy-két nappal a bejelentés előtt még nem is tudtak a dologról, így váratlanul érte őket, de igyekeztek korrektek maradni a pilótával. Hogy ki ül a helyére, azzal még nem törődnek.

A múlt hét legnagyobb híre volt az átigazolási piaccal kapcsolatban, hogy Nico Hülkenberg mégsem a Force Indiánál, hanem a Renault-nál folytatja - többéves szerződést írt alá a gyári istállóval és elhagyja jelenlegi csapatát. A Force Indiát természetesen meglepte ez a lépés, erről beszélt most Bob Fernley.

hülkenberg-forceindia-2016



"Igen, természetesen váratlanul ért minket, hiszen nem számítottunk rá. Nagyon profin és gyorsan reagáltunk erre, mert egyébként múlt hétvégén még szó sem volt ilyesmiről. Meglepetés volt ez számunkra" - mondta Fernley arról, hogy a Japán Nagydíj idején még nem tudtak arról, hogy a Renault és Hülkenberg egymásra találhat.

"Nico lojális volt hozzánk, de úgy éreztük, hogy nem lenne korrekt, ha itt tartanánk valakit, aki nem akar velünk maradni. Sokkal jobb volt így, hogy egy méltányos, korrekt módszert alkalmazott Vijay és a Force India" - tette hozzá, majd beszélt arról is, hogy nem fogják siettetni a német pótlását. Azt már a szezon közben, Perez hezitálásánál kijelentették, hogy ha valamelyik pilótájuk távozik, lesz jelentkező a helyére, hiszen a csapat jelen pillanatban a negyedik legjobbnak számít a Formula-1-ben. Ráadásul Pascal Wehrlein személyében könnyen lehet, hogy meg is van a megfelelő jelölt.

"Most nagyon fontos, hogy jól szerepeljünk a következő hetekben Austinban és Mexikóban, a szponzoraink miatt is. Amint lezártuk ezt a részt és visszatértünk Európába, leülünk Vijay-vel. Nem kell sietnünk, nem is fogunk kapkodni és végül ez Vijay döntése lesz. A második ülésünk sorsa várhat."

 

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: