DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 6. hétfő
F1

Wehrlein megerősítette a Force India-pletykát

A Manor F1-es versenyzője remek teljesítményt nyújt idén, és első számú esélyese a Force Indiánál Nico Hülkenberg távozása miatt megüresedett helynek - most megerősítette, valóban csapatot válthat jövőre.

Pascal Wehrlein már azelőtt ismerte a Force Indiát, hogy a debütált volna a Mercedesnél: a motorszállítói kapcsolat miatt már a tavalyi téli tesztek során vezethette a silverstone-iak autóját, ennek köszönhetően pedig ő az, akit a sajtó első számú esélyesként emleget Nico Hülkenberg megüresedett helyére a csapatnál. Az idén F1-es debütálását a Manornál megejtő pilóta egy pontot szerzett az Osztrák Nagydíjon, s mivel már bizonyította tehetségét, logikus lépés lenne a 2015-ös DTM-bajnok leigazolása.



Ha már Német Túraautó Bajnokság: Wehrlein ott volt a sorozat hockenheimi szezonzáróján, ahol a riporterek természetesen neki szegezték a kérdést a 2017-es Force India-üléssel kapcsolatban. „Ami azt illeti, van egy hely a Force Indiánál, és persze, tárgyalásban vagyunk velük” - nyilatkozta a német jövő évi lehetőségeiről. „Meglátjuk, hogyan alakul majd. Jelen pillanatban arra koncentrálok, hogy a lehető legjobb munkát végezzem a Manornál, hiszen remekül szeretnénk zárni a szezont.”

Wehrlein hozzátette, az utóbbi hetek hírei után nem érte meglepetésként, hogy üresedés lesz a silverstone-i alakulatnál. „Számomra nem volt meglepő, hogy meg fog üresedni egy hely a Force Indiánál. Először Sergióról pletykáltak, és miután aláírta a szerződését, Nicóra kezdtek fókuszálni. Nincsen füst tűz nélkül” - filozofált a német versenyző.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: