DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Ricciardo tanult Vetteltől és Verstappentől is

A Red Bull ausztrál F1-es pilótája elmondta, hogy mit volt a legérdekesebb látni Vettel munkájában és hogy mit tanult Verstappentől - szerinte ha megveri a hollandot, az sokat segít neki.

A Danyiil Kvjat mellett töltött időszak után Barcelona óta komoly kihívót kapott csapaton belül Daniel Ricciardo, de az ausztrál egyelőre megoldja a feladatát - futamok óta rendszeresen legyőzi Max Verstappent és sorra hozza a dobogós eredményeket. Ennek ellenére úgy véli, hogy legyen bármilyen fiatal is holland csapattársa, tanulhat tőle.

ricciardo-redbull-szingapúr



"Szerintem ha Sebastian és Max a csapattársad, még akkor is, ha karrierjük különböző pontjain, tanulhatsz mindkettejüktől" - utalt vissza arra Ricciardo, hogy a négyszeres világbajnok Vetteltől is lesett el dolgokat közös szezonjuk során. "Seb tapasztalata, ahogy hatni tudott a csapatra, nagyon király volt és érdekes volt látni."

Nem csak a már befutott sztártól lehet azonban tanulni, Verstappen is tudott neki újat mutatni. "Max nagyon fiatalon érkezett, tele tűzzel és energiával, ráadásul nagyon új vezetési technikával, amit mondhatjuk, hogy a fiatalabb srácok alkalmaznak. Úgyhogy érdekes volt tanulni mindkettejüktől."

"Szeretem, ha minél több csapattársam van, ez nagyszerű, mert mindenkitől lehet valamit tanulni és szerintem ez jobb pilótává tesz" - tette hozzá Ricciardo, aki azt sem bánja, hogy nagyon sokan beszélnek Verstappenről. "Ez egyáltalán nem gát számomra, neki persze extra figyelmet és nyomást jelent, nekem csak azt, hogy csináljam a dolgom. Tudom, hogy rendkívül tehetséges, ha le tudom győzni, az egy kicsit olyan, mint Sebbel volt. Mindketten nagyon megbecsült pilóták, ha jól végzem a munkám Max ellen, az csak segít nekem" - magyarázta az ausztrál.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: