DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 28. vasárnap
F1

Ricciardo tökéletes futamot produkált

A Red Bull ausztrál F1-es pilótája szerint csak akkor lehetett volna még jobb, ha a rajtnál megelőzi Rosberget, ám így is maximálisan elégedett - tudta, hogy a német érzi a nyomást a végén...

Daniel Ricciardo közel tökéletes hétvégét produkált, hiszen az időmérőn szétválasztotta a Mercedeseket és odaért az első sorba, a futamon Hamiltonnak esélye sem volt őt elkapni, ellenben az ausztrál a végén nagy nyomás alá helyezte Nico Rosberget. Ő is úgy érzi, hogy ebben ennyi volt.

ricciardo-redbull-szingapúr



"Közel volt. Mindent megtettünk, amit csak tudtunk és szerintem közel tökéletes versenyt produkáltunk. Ennél csak az lehetett volna még jobb, ha megelőzöm Nicót a rajtnál, de jól tette a dolgát és szépen eljött" - értékelte a fejleményeket Ricciardo.

"A verseny alatt nem igazán gondolkodtam azon, hogy mi lesz akkor, ha utolérem Nicót, csak arra koncentráltam, hogy megpróbáljam elkapni és nyomást helyezni rá. Tudtam, hogy a mérnöke azt mondja neki a rádióban, hogy 'Ricciardo közeledik két másodperccel körönként', ezt pedig nem jó érzés hallani, úgyhogy próbáltam nyomni és izgalomban tartani a közönséget" - magyarázta a futam utolsó köreiben produkált támadását az ausztrál.

"Nyomtam is nagyon, amíg bírták a szuperlágyak és tényleg megpróbáltam csinálni valamit, de nem voltam hozzá elég közel. Így is jó érzésekkel hagyom el Szingapúrt, bár természetesen nyerni jöttünk és ez nem sikerült, de úgy érzem, hogy megtettünk mindent" - összegezte a hétvége eseményeit a pontversenyben harmadik helyét megszilárdító Ricciardo.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: