DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Kiderült, meddig állhat Ecclestone az F1 élén

Bár egy amerikai befektetőcsoport hamarosan átveszi az F1 többségi tulajdonjogait, úgy tűnik, Bernie Ecclestone maradni fog a sportág élén - ő maga árulta el hogy meddig.

Az elmúlt héten kapta fel a hírt a nemzetközi sajtó, mely szerint ezen a héten megkezdődik a Forma-1 felvásárlása - az új többségi tulajdonos a CVC eddigi részvényeit vásárolja fel, de minden bizonnyal csak jövő héten ütik nyélbe a 8.5 millárd dolláros üzletet, az F1-es Bizottság soron következő ülése után. Az biztosnak tűnik, hogy bizottság amerikai elnöke, Chase Carey a helyén marad, ahogyan az új tulajdonos már azt is kijelentette, hogy Ecclestone maradását is szeretnék elérni. „Azt akarják, hogy még három évig itt legyek” - nyilatkozta a 85 éves üzletember a Reutersnek, kihúzva a széket az Alejandro Agag érkezését tárgyaló pletykák alól.



„Hogy őszinte legyek, nem tudom pontosan, hogy mikor lesz pontosan” - utalt Ecclestone a bizottság ülésére. „Senki sem tudja, sem a barátaink a Libertytől, sem Donald (Mckenzie, a CVC első embere)” - mondta a brit, aki a tárgyalások miatt kihagyja a következő Forma-1-es futamot Szingapúrban. „Mindezek miatt azt akarják, hogy én is ott legyek Londonban, és hogy segítsek nekik. Nem engedhetem meg magamnak, hogy öt-hat napig távol legyek” - tette hozzá a brit.

Sokan azért örülnek a Liberty Media szerepvállalásának, mert így talán még szorosabbá válik a sportág és a közösségi média kapcsolata - Ecclestone már csak ezért is reménykedik abban, hogy Carey maradni fog a bizottság élén. „Nagyon sok dologra képes a közösségi médiával, amit én nem csináltam eddig - úgy tűnik, ért hozzá. Szponzorációval is foglalkozik a televíziós embereivel, úgy vélem, meg tudjuk oldani ezt a helyzetet is” - mondta Ecclestone.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: