DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 17. szerda
F1

Raikkönenék sajnálják Massa visszavonulását

Felipe Massa nemcsak csapata körében, de az egész F1-es paddockban a legkedveltebb versenyzők közé tartozik – társai, köztük Raikkönen, Vettel, valamint Button rögtön reagáltak a visszavonulás hírére.

Jenson Button jelenleg a mezőny legidősebb tagja a maga 36 évével, ám Massa is csak egy évvel fiatalabb tőle, így gyakorlatilag végigkísérték egymás F1-es karrierjét.

„Azóta versenyeztem Felipével, mióta megérkezett a Formula-1-be, 15 éve veszünk részt együtt a futamokon. Mindig furcsa érzés, amikor egy olyasvalaki vonul vissza a sporttól, aki annyi mindent elért, annyi győzelmet szerzett, és annyira közel állt hozzánk, de mindannyiunknak megvan a saját indoka. Bátor döntés volt, de úgy határozott, hogy visszavonul, szóval ez a helyes választás” – mondta Button.

 KimiMassa



A Ferrarinál Massa Raikkönennel is együtt versenyzett, a jó viszony pedig azóta is megmaradt: „Kár, de végül is ez az ő döntése” – nyilatkozta Raikkönen. „Jó kapcsolatunk volt, egy csapatban versenyeztünk. Nyilvánvalóan a balesete miatt adódtak nehéz pillanatai, de mindig erős maradt, és ő egy nagyon kedves srác. Az élet megy tovább, és biztos vagyok benne, hogy helyes döntést hozott saját magának. Remélhetőleg jól végződik az F1-es karrierje.”

 

Sebastian Vettel is sajnálja, hogy év végén elköszönnek a mezőny egyik legtapasztaltabb tagjától: „Sajnálom, hogy kilép, hiányozni fog. A lehető legjobbakat kívánom ahhoz, amit a jövőben szeretne csinálni. Azon kívül, hogy tehetséges és megvan a sebessége a pályán, egy remek srác.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: