DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Jövőre nincs kifogás a Sauber számára

Az eddig pontnélküli 2016-os F1-es szezon második felében talán felpörög a Sauber szerencsekereke, hogy aztán a szabályváltozások miatt jövőre tényleg fel tudjanak állni a padlóról.

A sportág legrégebbi magánzó csapata az egyetlen az idei mezőnyben, mely pont nélkül áll - ám Monisha Kaltenborn szerint a gárda Longbow Finance S.A. által történt felvásárlása új löketet adhat nekik - annak ellenére, hogy még egyik pilótájuk, Marcus Ericsson sem tud sokat az új tulajdonosról. A csapatfőnök azt szeretné, hogy már idén visszatérjenek a pontszerzők közé, de szem előtt tartják a 2017-es szezont is, amikor a szabályváltozások mindig lehetővé teszik a kiscsapatok számára, hogy nagyot dobbantsanak.



„Nem csak arra kell fókuszálnunk, hogy hogyan éljük túl a következő napot, de hosszú távra is tervezünk kell” - nyilatkozta a Sauber csapatfőnöke az Autosportnak. „Meg vagyok győződve arról, hogy még mindig ki lehet hozni valamit az idei autóból, de a jövő évi modellen is dolgozunk. Nincs kifogás arra nézve, hogy miért ne lennénk jó helyzetben 2017-ben. Nem az a helyzet, hogy a csúcsra akarunk kerülni, de tudjuk, hogy mire vagyunk képesek. Az infrastruktúránk megvan hozzá, ahogyan az embereink is, ezért miért ne legyünk ambíciózusak?”

A technikai igazgató Mark Smith távozását követően a csapat át szeretné strukturálni szakembergárdáját. „Szeretnénk egy új technikai igazgatót, ahogyan az emberek is, de nem könnyű megtalálni a megfelelő embert” - vélekedett Kaltenborn. „Ez azért is fájó, mert nem tudunk a legnagyobb hatékonysággal működni, de ha így kell dolgozunk, nincs okunk arra, hogy azt mondjuk, másképp jobb lenne. A lehető legtöbbet kell kihoznunk a jelenlegi helyzetből, de egy technikai igazgató érkezése sokkal hatékonyabbá tenné a munkánkat.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: