DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 18. szombat
F1

A Ferrari főnöke kicsit dühös lett a futam után

A Ferrari még 2016-os önmagához képest is gyér teljesítményt nyújtott az F1-es Német Nagydíjon, a csapatfőnök Maurizio Arrivabene pedig kifakadt az olasz sajtónak a leintést követően.

Sebastian Vettel az ötödik, Kimi Raikkönen pedig a hatodik helyen zárta a Német Nagydíjat, de nem is a helyezések fájóak, hanem inkább a Ferrari tempója, lévén a négyszeres világbajnok fél perces lemaradásban ért célba a futamgyőztes Lewis Hamilton mögött. Az olasz Sky F1-es csatorna riportere a leintés után egyből Maurizio Arrivabene csapatfőnök orra alá dugta mikrofonját, és azt kérdezte tőle, hogy elégedett-e a látottakkal. Ám Arrivabene azonnal visszavágott, és kicsit dühösen reagált a történtekre.



„És te mit gondolsz? Elmondod nekem? Szerinted azért vagyunk itt, hogy ötödik és hatodik helyen zárjunk?” - fakadt ki az olasz. „Pénteken azt hittük, hogy gyorsak vagyunk, ám szombaton újra előjöttek a régi problémák. Az SF16-H a régi problémákkal küszködik, amely limitálja a teljesítményünket, és úgy tűnik, a mérnökeink nem tudnak mit tenni ellene” - mondta Arrivabene, aki azután a Gestione Sportivának nyilatkozott arról, hogy egy hellyel hátrébb kerültek a pontvadászatban. „A Red Bullnak sikerült egyértelmű előrelépéseket tennie. Ezt el kell fogadnunk, ami azt jelenti, hogy egy ellenfél helyett most már kettővel kell megküzdenünk. De ha azt várják, hogy fel fogom adni, felejtsék el.”

Az olasz később hazája nemzeti csatornájának, a Rai Sportnak a versenyről is szót ejtett. „A Ferrarinak nem ilyen teljesítményt kell nyújtania, ez kétségtelen. Vettel nem tudja, hogy mi lehet a baj, sem ő, sem pedig azok, akik itt dolgoznak. Mindenki remek munkát végez, amit a teljesítményünk miatt nem látni. Hiába van elől a Mercedes, hiába előzött meg minket a Red Bull, nem szabad feladni. Én sem adom fel, és a csapat sem fogja. Binottótól pedig nem helyes azt várni, hogy négy nap után csodát tesz. Türelemre van szükség, bár megértem, hogy ez a türelem igencsak véges. A csapat másfél éve van együtt, Binotto pedig mindössze négy napja érkezett” - tette hozzá Arrivabene.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: