DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Rosbergnek tetszenek a spielbergi változások

Míg Max Verstappen nemtetszésének adott hangot az F1-es Osztrák Nagydíj helyszínét érintő módosításokkal kapcsolatban, a vb-éllovas szerint az új aszfalt kifejezetten fekszik neki és a Mercedesnek is.

Az idei verseny előtt több változtatást is eszközöltek a Red Bull Ringről: egyrészt a teljes pályát újraaszfaltozták, másrészt egyes kanyarokban új rázóköveket helyeztek el azzal a célzattal, hogy a pilótáknak ne legyen kedvük kiszélesíteni a nyomvonalat. Max Verstappen kemény kritikát fogalmazott meg utóbbival kapcsolatban, de van egy valaki, akinek kifejezetten tetszenek a változtatások, nevezetesen Nico Rosberg: nem meglepő, hogy épp a német volt elégedett a pályával, hiszen mindkét pénteki edzésen az első helyen végzett.

Rosberg_péntek_Spielberg_DPPI



„Szerintem a változtatások teljesen jók, és ez még mindig egy nagyon élvezetes pálya vezetési szempontból” – idézi a világbajnoki éllovas szavait a GPUpdate.net. „Úgy tűnik, az új aszfalt kifejezetten fekszik nekünk, talán még jobban is, mint a régi, viszont a gumihasználat lesz a döntő tényező, hiszen rengeteg szemcsésedést láthattunk a száraz etapokon. Az esőben is megfelelő egyensúlyt találtunk, szóval összességében meglehetősen elégedett vagyok.”

A délelőtt új pályacsúcsot is felállító Rosberg csapattársa, Lewis Hamilton a második gyakorláson már csupán 19 ezredmásodperccel maradt el mercedeses kollégájától. A háromszoros világbajnok brit szerint azonban ennél jóval több van benne és az autójában egyaránt:

„Délelőtt kezdett minden összeállni, de aztán a második edzésre megérkező eső miatt változtatnunk kellett a programunkon. Szerencsére a magas hőmérsékletnek köszönhetően gyorsan felszáradt a pálya, így sikerült a leintés előtt teljesítenem egy etapot az ultralágy gumikon. Nem volt semmi problémánk a mai nap folyamán, ami biztató, és nyilvánvalóan, hogy még többre vagyunk képesek ennél” – bizakodott Hamilton.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: