DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Hamilton: Túl lassú vagyok Nicóhoz képest

A Mercedes háromszoros világbajnok F1-ese szerint csapattársa egyelőre sokkal jobban ráérzett a spielbergi pályára, mint ő. A brit ugyanakkor nem adja fel a harcot, és izgalmas versenyben reménykedik.

A pénteki két szabadedzésen egyaránt Nico Rosberg volt a leggyorsabb, míg csapattársa, Lewis Hamilton mindkét alkalommal elmaradt csapattársától. A brit a délutáni gyakorláson 19 ezredre megközelítette a németet, ám míg ő ultralágy gumikon futott, a világbajnoki éllovas a szuperlágyakat használta a leggyorsabb körén. A címvédő a nap végén elismerte: Rosberg valahogy rendre jobban ráérez a Red Bull Ring kihívásaira – ezt jól mutatják előző két évben aratott győzelmei. Persze Hamiltont sem abból a fából faragták, hogy feladja:

 Hamilton_Ausztria_péntek_DPPI



„Általában a végére mindig felzárkózom, de ezen a pályán valamiért a kezdetektől fogva nem érzem magam jól” – idézi a háromszoros világbajnokot az Autosport.com. „Nem tudom, miért. Bennem van a hiba, az autó rendben van. Nem vagyunk túl gyorsak, de remélem, szombaton fel tudom venni a tempót. Egyelőre sokkal lassabb vagyok. Nico jóval gyorsabb, szóval meg kell találnom ennek a nyitját. Ez az én köröm nem volt épp a legjobb, és Nico sem mutatta még meg a valódi tempóját. Jelenleg sokkal gyorsabb nálam. Rengeteg időt kell találnom: pénteken mindenhol nagyon lassú voltam. Sétakocsikázós tempóban mentem, de nem tudom, miért.”

Rosberg nem tulajdonít túl nagy jelentőséget pénteki előnyének: a német szerint Hamilton még nem tudta megmutatni valós potenciálját, így arra számít, hogy szombaton és vasárnap komolyabb kihívás elé állítja őt kollégája. Hamilton eközben abban bízik, hogy az új aszfalt izgalmasabb futamot eredményez, mint a korábbi években:

„Remélhetőleg az új aszfalt miatt több kiállás lesz, és akkor érdekesebb lesz a verseny is. Az egy kiállás túl unalmas. Ha ugyanúgy esne, mint pénteken, és csak a pálya felén, az fantasztikus lenne. A rajongók megérdemelnek egy jó versenyt, szóval remélem, remek móka lesz” – fogalmazott Hamilton.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: