DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Montoya: Az F1-ben összetörték az álmaimat

Az IndyCar évadnyitóját megnyerő Juan Pablo Montoya szerint az F1-ben mindig az a versenyző nyer, amelyik a leggyorsabb autóval rendelkezik. A kolumbiait kiábrándították a sportág politikai játszmái.

Juan Pablo Montoya 2001 és 2006 között volt a Formula-1-es mezőny tagja, előtte és utána is Amerikában versenyzett. Vasárnap például rögtön győzelemmel kezdte az IndyCar 2016-os szezonját St Petersburgben, ahol arról kérdezték, hiányzik-e neki a száguldó cirkusz: „Nem! Egyáltalán nem bántam meg semmit” – jelentette ki határozottan a kolumbiai, aki meg is indokolta válaszát:

„Az F1-ben mindig az a pilóta nyer, akinek a leggyorsabb az autója. Nekem sosem volt olyan domináns autóm, mint annak idején a Ferrari, ennek ellenére harcban voltam a vb-címért, ezért büszke vagyok arra, amit elértem” – fogalmazott a pilóta, akinek szavait a grandprix247.com szakportál idézi.

Montoya_IC



Montoya elmondása szerint sokkal boldogabb jelenleg az IndyCarban, mint volt annak idején a Formula-1-ben: „Jól mutat a televízióban, a közönség szereti, a versenyek küzdelmesek. A mai F1-es autók lassúak a kanyarokban, nincs túl sok leszorítóerejük. Phoenixben viszont 5G hat ránk a kanyarokban – nem rossz, igaz?” – tette fel a költői kérdést a versenyző.

Amikor azt mondták neki, hogy sokak szerint a Mercedes elképesztő fölénye miatt unalmas a mai F1, így reagált: „Talán más volt a helyzet, amikor mindig Schumacher nyert? Vagy amikor a McLaren dominált? Legyünk őszinték: ez mindig ugyanilyen volt” – vélekedett Montoya, aki azonban nem emiatt, hanem az állandó politikai csatározások miatt ábrándult ki a száguldó cirkuszból: „Gyerekként mindig arról álmodtam, hogy az F1-ben versenyezzek, de amikor odakerültem és láttam, hogyan mennek a dolgok, összetörték az álmaimat.”

A Formula-1-es pályafutása során hét futamgyőzelmet szerző kolumbiai elárulta, hogy Sebastian Vettelnek fog szurkolni a hétvégén rajtoló szezonban: „Igazán kedvelem őt, egészen fiatal kora óta ismerem. Úgy vélem, komplettebb versenyző, mint Hamilton, de a világbajnoki győzelem nem csak egyedül rajta múlik. Ha a Ferrari győztes autót ad alá, behúzza a címet, máskülönben nem. Ez ugyanaz a régi sztori” – mondta a pilóta, aki végül ejtett néhány szót egykori csapata, a McLaren szenvedéséről is: „Alábecsülték a motorkérdést. Miért vágytak Hondára, amikor már ott volt nekik a Mercedes?”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: