DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Alonso: Megpróbáltam a Mercedeshez szerződni

A kétszeres világbajnok egy spanyol csatornának árulta el, a 2015 előtti átigazolási időszakban kísérletet tett arra, hogy helyet cseréljen Lewis Hamiltonnal.

Fernando Alonso a 2014-es szezon végén hagyta el a Ferrarit, célállomását pedig hosszú találgatás övezte, mígnem kiderült, hogy 2005 és 2006 világbajnoka a McLaren-Hondához igazolt. A spanyol most elárulta, menedzsmentje komolyan dolgozott azon, hogy a Mercedesnél találjon ülést, Lewis Hamilton pedig – aki ebben az időben az ezüst csapattal szerzett első bajnoki címéért küzdött – az ő helyét foglalja el a Ferrarinál. Mint ismert, Alonso nagy terve kudarcba fulladt.



„Volt egy próbálkozás, hogy ezt megvalósítsuk, igen” – vallotta be a 34 éves versenyző a spanyol Cadena SER rádiónak. „Az ötlethez szükséges körülmények léteztek, de abban az időben a Ferrari nem akarta. Tárgyalásban álltak velem, hogy 2019-ig hosszabbítsanak. A végén azonban a Ferrari nem győzött meg, így a McLaren-Hondához mentem. Nem tudom, hogy Hamilton tisztában volt-e az egésszel.”

Az eredmény ismert, a 2015-ös évet Alonso a bajnokság 17. helyén zárta a maga 11 pontjával, miközben Lewis Hamilton sorozatban másodszor is világbajnok lett, és utódja, Sebastian Vettel szintén futamokat nyert a Ferrarinál. A spanyol ennek ellenére változatlanul úgy gondolja, jól tette, hogy elhagyta a Scuderiát. „Nem akartam a Ferrarinál maradni, hogy 2019-ig harmadik legyek. Változtak az idők a csapatnál, és továbbra is vallom, ez volt a megfelelő pillanat, hogy lezárjak egy csodás történetet” – fogalmazott a pilóta.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: