DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Exkluzív értesülés: Megvan Maldonado utódja

Nemrég számolhattunk be arról, hogy a Paul Ricard-i F1-es teszten tudomásunkra jutott, hogy a Renault meg szeretne válni Pastor Maldonadótól, mostanra pedig az is kiderült, kit ültetnek a helyére.

Ahogy azt korábban megírtuk, a Paul Ricard-i gumiteszten tudomásunkra jutott, hogy a Renault lépéseket tett annak érdekében, hogy kihátráljon a Maldonado-szerződésből, s megpróbálja meggyőzni a PDVSA vezetőségét arról, hogy ők is jobban járnak, ha nem költik éves szinten dollármilliók tucatjait arra, hogy a királykategóriában szerepeltetik az évek óta kétes hírnévnek örvendő egyszeres futamgyőztest.

Bár a végleges pilótafelállást a Renault aligha fogja a február 3-i párizsi premier előtt hivatalosan bejelenteni, Le Castellet-ben nem csupán az egykori GP2-bajnok távozásának híre, hanem Maldonado utódjának neve is fülünkbe jutott. Forrásunk szerint a 13-ast 20-asra cseréli a Renault, azaz a venezuelai helyét az elmúlt hetek pletykáinak megfelelően Kevin Magnussen foglalhatja el, aki komoly, bár a PDVSA támogatásához természetesen aligha mérhető szponzori csomagot hoz magával.

maldonado_kiszall_cs



A 2013-ban Stoffel Vandoorne ellenében WSR-bajnoki címet szerző Magnussen eddig egy szezont tölthetett el a Formula-1-ben: a turbókorszak első évét Jenson Button partnereként versenyezte végig a McLarennél. Bemutatkozása szenzációsan sikerült, ám végül mégis csak a 11. helyen zárt az összetettben, s a két világbajnok mellett nem kaphatott ülést a McLarennél 2015-re. Bár tesztpilótává történő „lefokozásáról” a kezdeti időszakban csak átmeneti visszalépésként beszéltek, tavaly ősszel – nem épp a legbarátibb hangulatban – búcsút mondott Wokingnak. Pletykaszinten már ekkor, októberben szóba került az enstone-i csapat ülése, s most úgy tűnik, ez az átigazolás meg is valósulhat.

A még a felvásárlás előtt, a Lotus által szerződtetett másik versenyző, Jolyon Palmer helyét illetően nem úgy tűnik, hogy bármilyen bizonytalanság felmerült volna, de a Maldonado-történet arra int minket, hogy érdemes lehet megvárni a jövő szerdai hivatalos bejelentést...

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: