DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 16. kedd
F1

Teljesítette az FIA töréstesztjeit a Haas

Az F1-es mezőnyhöz idén 11. csapatként csatlakozó Haas alakulata pénteken teljesítette az FIA kötelező töréstesztjét, így részt vehetnek a februárban sorra kerülő első előszezoni teszten is.

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) előírása alapján csak az a Formula-1-es istálló vehet részt az előszezoni teszteken – és értelemszerűen a versenyhétvégéken is –, amely átment a szervezet kötelező töréstesztjén. Nos, a száguldó cirkusz mezőnyéhez az előttünk álló idény során csatlakozó Haas F1 Team a várakozásoknak megfelelően pénteken teljesítette is azt, így ez az akadály elhárult az amerikai alakulat elől. „Átmentünk az FIA töréstesztjein. Következő lépés: tesztelés” – írták a Haas twitter-csatornáján.

Haas_F1_Team



A Ferrarival együttműködő csapat számára egyelőre jól alakulnak a dolgok: Gene Haas néhány napja egyenesen úgy nyilatkozott, hogy túl sok idejük volt a felkészülésre – igaz, az Ausztrál Nagydíj két héttel való előrébb hozása (eredetileg április 3-án rendezték volna a végül március 20-án sorra kerülő évadnyitót) őket is komoly kihívás elé állította.

A Haasnál bizakodóak az esélyeiket illetően: Melbourne-ben szeretnének bejutni a Q2-be, s akár pontszerzéssel debütálni, de azzal is tisztában vannak, hogy a többi alakulat sem ül a babérjaikon, így már a középmezőny végét utolérni sem lesz egyszerű feladat. Elsőként a február 22-én kezdődő barcelonai teszten kaphatunk képet arról, hogyan is áll az amerikai istálló a másik tíz csapathoz képest.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: