DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Ők 2015 legjobb pilótái a csapatfőnökök szerint

Már-már hagyományosan az Autosport minden szezon végén megkéri az F1-es csapatfőnököket, hogy állítsák össze saját toplistájukat a szezon legjobban teljesítő pilótáiról. Talán még sohasem született ilyen érdekes eredmény.

A brit lap munkatársai mind a tíz istálló vezetőjét felkeresték, akik listába állították azt a tíz versenyzőt, akiket a 2015-ös szezon során a legjobbnak tartottak. A versenyzők ezt követően a rangsorok alapján pontokat kaptak az F1-ben is használt számítási rendszernek megfelelően (25-18-15 stb.), és ennek összesítésével alakult ki a csapatfőnökök top10-es listája.

Dppi_00115020_619



Nem meglepetés, hogy a világbajnoki címet behúzó Lewis Hamilton nagy előnnyel nyerte a szavazást, a britet ugyanis csak hárman sorolták a második helyre, a többiek mind az év legjobbjának tartották. A második Sebastian Vettel lett, aki emlékezetes teljesítményt nyújtott a Ferrarival, a harmadik pedig jelentősebb lemaradásban Nico Rosberg.

Az érdekes rész azonban az első hármas után kezdődik. Max Verstappen, aki meggyőző debütáló szezonja során két negyedik helyet szerzett, ezen a listán is a negyedik lett. Mögé Danyiil Kvjatot rangsorolták, aki a döcögős kezdés után erős eredményeket szállított a Red Bull-lal, míg a 6. helyre Fernando Alonso került, dacára a McLarennel eltöltött küszködés évnek, amely során nem igazán tudta kimutatni foga fehérjét.

A csapatfőnökök top10 pilótája 2015-ben:

1 Lewis Hamilton (229 pont)
2 Sebastian Vettel (180)
3 Nico Rosberg (113)
4 Max Verstappen (77)
5 Danyiil Kvjat (69)
6 Fernando Alonso (57)
7 Valtteri Bottas (52)
8 Sergio Perez (48)
9 Daniel Ricciardo (47)
10 Kimi Raikkönen (37)

 

Akik szavaztak:

Toto Wolff (Mercedes), Maurizio Arrivabene (Ferrari), Sir Frank Williams (Williams), Christian Horner (Red Bull), Vijay Mallya (Force India), Franz Tost (Toro Rosso), Federico Gastaldi (Lotus), Eric Boullier (McLaren), Monisha Kaltenborn, (Sauber), John Booth (Manor)

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: