DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Magnussennek távoznia kell a McLarentől

A tavaly még aktívan versenyző, idén tartalékpilóta szerepét betöltő Kevin Magnussen szerződését nem hosszabbítja meg a wokingi istálló, a dán pilótának így új F1-es pozíció után kell néznie.

Túl sok versenyző, kevés ülés helyzetében találta magát idén a McLaren-Honda: miután Fernando Alonso a csapathoz érkezett, a 2014-ben szép újonc szezont teljesítő Kevin Magnussent tartalékpilótává fokozták le – nem is beszélve arról, hogy a talonban egy másik tehetség is maradt a GP2-t idén megnyerő Stoffel Vandoorne személyében.

Magnussen nem titkoltan azért egyezett bele a visszalépésbe, hogy 2016-ban újfent lehetőséget kapjon a csapatnál – vagy beprotezsálják máshova –, ahhoz ugyanis kevés kétség fér, hogy a dán tehetségnek ne lenne helye a királykategóriában: még Jenson Button is ezen a véleményen van. Jövőre azonban úgyszintén Button és Alonso alkotja a McLaren felállását, az Autosport lap pedig most arról számolt be, hogy a McLaren nem hosszabbítja meg Kevin Magnussen kontraktusát.



A lépést kétféleképpen lehet felfogni: a McLaren ezzel végleg hátat fordított saját juniorprogramja neveltjének, vagy épphogy zöld utat adott neki, hogy egy másik istállóhoz csatlakozzon. Az Autosport szerint jó esélyekkel indul a Lotus/Renault-nál, ahol Jean-Eric Vergne és Jolyon Palmer legnagyobb ellenfelei, valamint még a Manornál is, amely Mercedes-motorokkal indul jövőre. A Haas istállónak van még kiadó helye, azonban azt minden bizonnyal Esteban Gutierrez kapja meg.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: