DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Button: Magnussen F1-es ülést érdemel

A mezőnyben egyre kevesebb hely, de a dán pilóta eltökélt afelől, hogy 2016-ban ismét versenyezni fog - tavalyi csapattársa szerint van rá esély, hiszen közelről figyelhette fejlődését.

A minap épp Stoffel Vandoorne, a GP2 frissen megkoronázott bajnoka nyilatkozott úgy, hogy számtalan lehetőség nyitva áll még előtte a Forma-1-ben, annak ellenére, hogy már csak négy hely kiadó a 22 főt számláló mezőnyben. Kevin Magnussent korábban a Haasszal is összeboronálták, de nagyobb az esélye annak, hogy valamelyik Ferrarihoz kötődő pilóta kapja meg az amerikaiak második ülését: Így legyen bármennyire elszánt a dán versenyző, azt ő maga is elismerte, hogy ha nem kap lehetőséget az F1-ben, egy másik sorozatban fog versenyezni.



„Számtalan érdekes csapattal állok kapcsolatban, a Forma-1-en belül és kívül is. Hamarosan minden a helyére kerül majd, de most az a legfontosabb, hogy türelmesnek kell maradnom” - nyilatkozta Magnussen a dán BT című lapnak, aki néhány hete törte el bal kezét kerékpár-balesetben. Eric Boullier, a McLaren csapatfőnöke nemrég azt mondta, két-két versenypilótáját és tesztpilótáját is a mezőnyben szeretné látni jövőre - de mivel a wokingi alakulatnál jövőre is marad a Button-Alonso páros, ezért az ifjak lehetőségei igencsak behatároltak.

Magnussen 2014-es csapattársa, Jenson Button viszont úgy látja, hogy a 23 éves pilóta megérdemelne egy ülést a 2016-os rajtrácson. „Személy szerint úgy érzem, hogy nagyon tehetséges és rettentően gyors versenyző, de mint tudjuk, ez nem elég a Forma-1-hez” - nyilatkozta a brit pilóta. „Nem tudom, hogy egyáltalán van-e esélye bármelyik üresen tátongó ülést megkapnia, de szerintem az elérhető pilóták közül ő a legjobb, így melegen ajánlom bármelyik csapatnak, ahol van még kiadó hely. Nem csak arra jó, hogy az F1-ben versenyezzen, hanem sikeressé is tud tenni egy csapatot” - tette hozzá 2009 világbajnoka.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: