DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Hamilton: A Red Bull küzdjön, ne panaszkodjon

Hamilton furcsállja, hogy a Red Bull ilyen rosszul kezeli a sikertelenséget – a brit szerint más csapatok inkább küzdenek, mintsem rögtön feladják a harcot és a kiszálláson gondolkodjanak.

A Red Bull és a Toro Rosso is kivonulhat a Formula-1-ből a 2015-ös év végén, amennyiben nem találnak egy versenyképes motorbeszállítót. Habár a tárgyalások folyamatosan zajlanak a Mercedesszel és a Ferrarival, megállapodás egyelőre nem született, és a vezetőség egyre inkább azt hangsúlyozza, hogy a távozás mellett fognak dönteni. Lewis Hamilton szerint a csapatnak össze kell szednie magát, és muszáj folytatniuk a küzdelmet.

Hamilton



 A Mercedes brit versenyzője csodálkozik azon, hogy két sikertelen év után a Red Bull szinte megfutamodik. „Nagyon furcsának tűnik nekem – miután szemtanúja voltam a Red Bull szárnyalásának –, hogy abban a pillanatban, amikor már nincsenek a topon, idegessé válnak. Más csapatoknál nem láttam még ilyet. Amikor a Ferrari elvesztette a bajnokságot a sikersorozata után, nem emlékszem, hogy panaszkodtak volna – persze, lehet, hogy mégis.”

„Továbbra is küzdeni kell, és nincs okuk arra, hogy feladják.” Hamilton hozzátette, nagyon sajnálná, ha el kellene búcsúzniuk a Red Bulltól és a Toro Rossótól, ezért bízik benne, hogy találnak megoldást a helyzetükre. „Kár lenne a rajongók miatt is. Remek csapatuk van, nagyon jó versenyzőkkel, hihetetlen sikereket értek el, és továbbra is fantasztikus az autójuk. Még mindig eredményesek lehetnek – csak keményen kellene dolgozniuk rajta.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: