DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

"Ez volt a világ leggyorsabb motorcseréje"

A Red Bull párosa, Danyiil Kvjat és Daniel Ricciardo még azt sem tudja, honnan rajtolnak majd a vasárnapi F1-es Olasz Nagydíjon, de az ausztrál legalább áldotta csapatát az időmérő után.

Nehéz lehet Red Bull versenyzőnek lenni, főleg annak tükrében, hogy ez a csapat két éve még végigverte a világot. Daniel Ricciardo koránál fogva már nem nagyon panaszkodik, annál inkább fiatalabb társa, aki mindössze második F1-es szezonját tölti. Az orosz pilóta a 14., Ricciardo pedig a 15. helyen végzett, de motorcsere miatt mindkettejükre rajtbüntetés vár - azt viszont még nem lehet tudni, hogy ki honnan indul majd, mert az FIA még nem adta ki a hivatalos rajtlistát.



„Nem tudom még, hogy honnan kezdhetem a versenyt, majd akkor meglátjuk, ha minden büntetést kiosztanak” - utalt Kvjat a mindenkit zavaró problémára. „Hosszú a verseny, és meg kell próbálnunk mindent azért, hogy előrébb jussunk. A pontszerzés lebeg a szemünk előtt, ami nem lesz könnyű ezen a pályán, de megpróbáljuk majd a legtöbbet kihozni belőle. Meglátjuk, mit tehetünk majd.”

Ricciardo - noha egész hétvégén csak szenvedett - rávilágított, hogy a Red Bull szerelői valójában hősök a maguk szakmájában. „Délelőtt új motort szereltek az autóba, ami mindössze néhány körig tartott. Úgy vélem, hogy a srácok a világ leggyorsabb motorcseréjét hajtották végre, hogy ki tudjak menni a Q1-ben. Az előző legjobb két óra volt, ez körülbelül egy óra negyven másodpercig tartott. Ez az egy kör győzelemmel ért fel - a fiúk igazi legendákká váltak. Mindenki ujjongott, amikor kihajtottam a bokszból, és elégedett voltam a körömmel. Hiába rajtolunk hátulról, szeretek előzni, ezen a pályán pedig lehet, így készen állok a holnapi kihívásokra.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: