DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Mercedes-fölény, a Force India lehet a 3. erő

A monzai F1-es hétvége első szabadedzése alapján nem lehet kizárni, hogy a Force India nehezítheti meg a Ferrari dolgát abban, hogy hazai dobogót szerezzen. Hamiltonét pedig legfeljebb Rosberg.

A Mercedes szőke versenyzőjének fölényét hozta a monzai hétvége első szabadedzése, ám Rosberg szurkolóinak nagy balszerencséjére ez ezen a hétvégén a frizurájával tegnap a közvéleményt sokkoló Lewis Hamiltont jelenti. A kétszeres világbajnok csapattársának is közel fél másodpercet adott, a többieket pedig teljesen állva hagyta a Mercedes. A különbségek egy más kort idéztek, a harmadik helyezett másfél, a negyedik már majdnem két másodpercet kapott.

A második-harmadik rajtsorért a ma délelőtt látottak alapján a Ferrarik és a Force Indiák küzdhetnek: a 3. és 6. helyen záró Vettel és Raikkönen szendvicsbe fogták Hülkenbergéket, akik Spához hasonlóan most is erős formát mutatnak egy körön – a kérdés csupán az, hogy ezúttal versenytempóban is képesek lesznek-e majd igazán jó produkcióra.

Az első tízbe Ricciardo, a két Williams és Maldonado fért még be, míg a legkevésbé a Toro Rosso és a McLaren lehet elégedett a történtekkel. Előbbi istálló versenyzői a 14-16. helyen zártak, ráadásul Sainznak mindössze nyolc kör jutott, hiszen a kavicságyba dobta autóját, s így fejezte be a gyakorlást. Verstappen is sokat csúszkált, s végül a Manorok és a McLarenek mellett csak csapattársát és a Grosjean helyére ismét beugró Palmert előzte meg.

A McLaren pedig pontosan úgy teljesít, ahogy azt várni lehetett, végül is előre szóltak, hogy Monza nem fog feküdni nekik – a produkció mindenesetre a szezon elejét idézte.

Az edzés végeredménye:



live_mon_fp1

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: