DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 6. vasárnap
F1

Nem a köridőre hajt a Toro Rosso

Max Verstappen délelőtt még az élen állt, délután pedig a második helyen végzett, és először sikerült egy nap 100 kört megtennie a Toro Rosso F1-es autójával - a csapat mégsem a köridőre hajt.

Max Verstappen az első négy órát követően legjobb idővel vezette a szombati napot, ahol majdnem másfél másodpercet adott Lewis Hamiltonnak. Megbízható formáját az ebédszünetet követően is folytatta, s noha nem tudott javítani legjobbján, mindenki másnál több kört futott, összesen 129-et.

„Először sikerült egy napon száz kör fölé mennem, ráadásul rengeteg munkát el tudtunk végezni. Az autó nagyszerű, és érződött rajta a lépésről lépésre történő fejlődés. Jerezhez képest sokkal jobban és magabiztosabban éreztem magam vezetés közben, most pedig alig várom, a mérnökök mivel rukkolnak ki az utolsó gyakorlásra” – mondta az ifjú holland.



Phil Charles, a csapat főmérnöke hozzátette, hogy a Verstappen már most rengeteget tanult az STR10 volánja mögött. „Második leggyorsabb lett? Nem az a célunk, hogy a köridőket hajszoljuk, de a mai természetes volt a szuperlágy gumikon. Max hosszú és rövid etapokat is teljesített, és olyan, számára új dogokat is kipróbált, amelyek a versenyek során hasznosak lesznek számára. Ilyen volt például a „felemelés”, ami az üzemanyag-takarékosságot segíti majd.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: