DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 5. szombat
F1

Marko Steinerrel példálózott a káromkodásügyben

Kettős mércét érez Max Verstappen büntetését összevetve Günther Steiner sztárrá válásával, és nem akarja, hogy a versenyzőket túl sok szabállyal nyomják el – Marko a káromkodásügyről írt.

A Red Bull főtanácsadója és fő megmondóembere, Helmut Marko az elmúlt időben jó néhány alkalommal véleményt formát Max Verstappen „káromkodásügyéről”, s most ismét megtette ezt, ezúttal a Haas szabadszájú, a Netflix Drive to Survive című sorozata által sztárrá tett Günther Steinerrel példálózva a Speedweekre írt cikkében:

„Az FIA rossz irányba ment el a Max büntetésével, aki a csütörtöki sajtótájékoztatón olyan káromkodást használt, amit olyan gyakran hallani a versenyzés világában, hogy gyakorlatilag a mindennapi nyelvezet része. Ráadásul egy tárgy, azaz egy autó, és nem egy személy leírására használta a szót” – elmélkedett Marko, majd így folytatta:

steiner-horner-2



„Úgy gondolom, hogy eltérő mércéket használnak, ha például megnézzük, mit művelt Günther Steiner következmények nélkül. Az egész ügy egyértelműen túlzó és nevetséges, szerintem teljesen más gondjaink vannak” – mondta Marko, majd elismerő szavakat szólt versenyzője tiltakozó akciójáról, aki a szombati sajtótájékoztatót egyszavas válaszokkal intézte el:

„Szerintem Max reakciója nagyon jó volt, ahogy a sajtótájékoztatón a megengedett kereteken belül, nagyon rövid szavakkal világossá tette, hogy mit gondol erről. Azzal érveltek, hogy ez egy délután tartott sajtótájékoztatón történt” – folytatta Marko. „De teret kell adnunk az érzelmeknek, vagy ha annyira erkölcsösek vagyunk, akkor egyszerűen kisípolhatjuk a vonatkozó kijelentéseket.”

marko-verstappen

„Általában az F1 egy érzelmekkel teli sport, a kultúrájának része, hogy a versenyzők vérmérsékletüknek megfelelően fejezik ki érzelmeiket. Csapatként nem sokat tehetünk ez ellen, csak reménykedhetünk, hogy a sportfelügyelők észhez térnek” – fejtette ki az osztrák szakember, majd kitért arra is, hogyan érintheti ez az egész a versenyzőket, köztük saját sztárpilótájukat:

„Nem vehetik el az örömöt a versenyzők munkájából a túl sok szabályozással. Maxnak szüksége van a szórakozási faktorra, és arra a tudatra, hogy a sportot, amit csinál, lehet örömmel is csinálni. Én magam is a régi angol mondás híve vagyok, miszerint hadd versenyezzenek!

verstappen-swearing-4

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: