DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 6. vasárnap
F1

„Jövőre nem fog csoda történni, 2026-ban nem nyer az Audi” – Bottas

Ez a kemény realitás az autót pletykák szerint 2025-ben vezető finn szerint. Az Audi legfeljebb rendszeres pontszerzésben reménykedhet első szezonjában az F1-ben.

Szabályváltozás évében, 2026-ban csatlakozik a Formula-1-hez teljes gyári kapacitásban az Audi, a Sauber csapatával és saját fejlesztésű motorral. A német márka első királykategóriás szerepvállalását érthető várakozás övezi, a jelenleg Stake-ként futó istálló versenyzője, Valtteri Bottas azonban nem támaszt elrugaszkodott elvárásokat:

„Reálisan arra számítok, hogy nehéz lesz a következő év is. Nem fog csoda történni, mert nem lehet őrült kapacitást fordítani 2025-re a nagy 2026-os változások miatt” – beszélt a Sky Sportsnak Bottas kezdésként az átmeneti 2025-ös szezonról, amely során az aktuális pilótapiaci hírek szerint a finn lesz Nico Hülkenberg csapattársa.



„Az alapján, amit láttam, az Audi versenyképes lehet 2026-ban, de nem lesz könnyű. Nehéz egy új sportba belevágni olyan gyártók ellen, amelyek már ilyen régóta itt vannak. A 2026-os év jó lehet, de azonnali győzelem túl távoli cél. Ez a kemény valóság.”

„A rendszeres pontszerzés abszolút reális egy új csapat számára, az alapján, amit láttam. De ez csak találgatás és spekuláció” – beszélt arról Bottas, mit tart elérhetőnek az Audi első, 2026-os szezonjában.

Idén sem számít már csodára Bottas

Bár a hinwili gyárban készül még egy fejlesztési csomag a szezonhajrára, a finn már nem vár rendhagyó eredményeket: pályafutása első pont nélkül zárt idényére is felkészült.

„Nem számítok csodákra. Októberre tervben van fejlesztés, de nem várok tőle semmi őrületest, előrelépést azonban tehetünk. A pontszerzés nehéz lesz még idén. Nyilvánvalóan rosszul mutatna (a pont nélkül zárt év), nem tudom pontosan, de nem sokszor fordult elő az F1 történetében, nem sok csapattal.”

„Ha megnézzük, mennyi pontot szereztem pályafutásom során, nehéz lenne. Sajnos minden egyes hétvégével egyre kevesebb és kevesebb a lehetőség” – mondta Valtteri Bottas, aki egészen pontosan 1797 pontot szerzett pályafutása során, de a szám a tavalyi Katari Nagydíj óta változatlan.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: