Steward
Admin
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2019. február 22. péntek

Versenybírók

Nagy szükség lenne a kerék a kerék elleni csatákra

Jolyon Palmer szerint az utóbbi években a Formula-1 hátrányára változott meg a szoros harcok megítélése. Túl sok a büntetés, így senki nem meri feszegetni a határokat. Tíz éve még más volt.

részletek

Coronel: Hamiltont büntetni kellett volna

Az általunk is jól ismert Tom Coronel teljesen megdöbbent a Német Nagydíj végeredményén, hogy egy egyértelmű szabálytalanságot megúszhatott Lewis Hamilton. A versenybírák következetlenek.

részletek

Salo: Következetlenek a versenybírók

Mika Salo fogja Hockenheimben segíteni a versenybírák munkáját, a korábbi finn pilóta pedig elmondta, hogy következetlennek tartja a stewardokat, ami a két Ferrari büntetését illeti.

részletek

Versteppen módosított „idiótázós” véleményén

A Red Bull F1-es pilótája rengeteg negatív véleményt kapott amiatt, mert kritizálta a versenybíróság döntését, és talán a múltból tanulva beismerte, hogy nem úgy gondolta az USA Nagydíj után elhangzottakat.

részletek

Ki a legszigorúbb versenybíró?

Az FIA 2014 óta a versenybíróságban minden futamon egy volt versenyzőt is alkalmaz, akik az esetleges büntetéseknél segítenek. Melyikük a legkeményebb és ki a leglágyabb szívű?

részletek

Nem elég profi az F1 versenybírósága

Az FIA saját döntéshozóit bírálta felül, amikor újabb vizsgálatot indított a Vettel-Hamilton incidens miatt, Sir Jackie Stewart pedig úgy véli, a stewardok nem végzik eléggé profin munkájukat a versenyhétvégék során.

részletek

„Az egész bíráskodás egy hülye, kib****tt cirkusz”

Az orosz pilóta nem kímélte a versenybíróságot, miután kétszer is megbüntették az F1-es Kanadai Nagydíjon, amit végül fel kellett adnia.

részletek

Zanardi rossz véleménnyel van az F1-ről

A száguldó cirkuszban két szakaszban is szereplő, négyszeres paralimpiai bajnok versenyző elmondta, hogyan vélekedik a sportról, és a versenybírók döntéseiről.

részletek

Végre: Elnézőbbek lesznek a versenybírók a pilótákkal

Úgy tűnik, az új korszak egyből érezteti hatását az F1-ben: a Nemzetközi Automobil Szövetség megerősítette, hogy ezentúl csak az egyértelmű szabálytalanságokat fogják büntetni.

részletek

Engedékenységre kérik a versenybírókat

A csapatvezetők szerint gyakran továbbra is a büntetéstől való félelem akadályozza meg a versenyzőket abban, hogy előzési manőverbe kezdjenek az F1-es futamokon. Ezen szeretnének változtatni.

részletek

Maldonado: Keményebbek velem a felügyelők

A Lotus pilótája úgy véli, a rajongók és a bírák is túlságosan negatívan ítélik meg az ő baleseteit. Elmondása szerint más versenyzők is ütköznek az F1-ben, azok mégse váltanak ki akkora visszhangot.

részletek

Döntés született Vettel és Perez ütközésében

Sebastian Vettel és Sergio Perez összeakadtak az F1-es Bahreini Nagydíj második szabadedzésének végén, amikor a német Ferrarija egy meghibásodás miatt nem tudott kellően lelassítani.

részletek
Olvastad már?