Steward
Strommer Benjamin
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2017. december 18. hétfő

Peterhansel

Loeb elmondta, min múlt a Dakar-győzelem

A kilencszeres rali-világbajnok francia számára öt percen múlt, hogy nem tudta elorozni a győzelmet csapattársától, Stephane Peterhanseltől, de elmondta, motiváltabban fog visszatérni jövőre.

részletek

Dakar: Egy 13-szoros és két első győztes

Véget ért az év legnagyobb tereprali-versenye: Stephane Peterhansel és Sebastien Loeb küzdelmét a veterán nyerte, míg a motorosok között először avattak brit Dakar-győztest.

részletek

Mi minden történt a 2017-es Dakaron?

Két hét száguldás dél-amerikai vadregényes tájain: az eseménydús Dakar Ralin két napot törölni kellett a szeszélyes időjárás miatt, az autós kategória két francia párbajáról szólt, a motorosok között pedig hullottak a sztárok.

részletek

Loebé az utolsó előtti szakasz, de nem eléggel

Döntőnek is beillő etapot teljesített pénteken a Dakar mezőnye San Juan és Rio Cuarto között, amely immár az autósok mezőnyében is kirajzolta az idei sivatagi verseny győztes trófeájának legfőbb várományosát.

részletek

Peterhansel: Halálos is lehetett volna

Elütött egy motorversenyzőt tegnap a verseny éllovasa, aki megkönnyebbült, hogy a szlovén Marcic egy törött lábbal megúszta. Mikko Hirvonen eközben kamionnal ütközött.

részletek

Hogyan nyerheti meg Loeb a Dakar Ralit?

A második Dakarján induló kilencszeres ralivilágbajnok rávilágított, hogyan tudná megfogni a versenyen előtte álló peugeot-s csapattársát, Stephane Peterhanselt.

részletek

Dakar: Elképesztő fordulatok napja

Peterhansel motorossal, Hirvonen kamionnal ütközött, Loeb pazar felzárkózással megnyerte a napot, míg a motorosok között megbüntették a nyertest, benyújtottak egy fellebbezést, és két élmenő is kórházba került.

részletek

Nagy a tisztelet a Dakar-menők között

A hat szakasz után a Dakar Rali első helyén álló Stephane Peterhansel hosszan méltatta másodéves riválisát, Sebastien Loeb-öt, aki szerinte készen áll a győzelemre.

részletek

Dakar: Kezd elszakadni a két francia

Peterhansel és Loeb kiemelkedett az autósok mezőnyéből, a Peugeot-k uralmát azonban sikerült megtörni. A motorosok között folytatódott az eddigi minta: minden nap más versenyző nyert.

részletek

Lesz-e csapatutasítás a Peugeot-nál?

A papírformának megfelelően a Peugeot három versenyzője áll a Dakar Rali élén öt gyorsasági után - a különbség minimális a pilóták között, ezért joggal merül fel a csapatutasítás kérdése.

részletek

Hosszú hétvége a Dakaron: Törölték a szombati szakaszt

A kedvezőtlen időjárási körülményekre hivatkozva a szervezők úgy döntöttek, teljes egészében törlik a Dakar Rali hatodik szakaszát, így a mezőnyre most a tervezett egy helyett két nap pihenő vár.

részletek

Egyórás büntetés az éllovasnak a Dakaron

Hátrasorolt főesélyes a motoroknál, történelmi részsiker a quadoknál és újabb helycsere az élen az autóknál. Mindez egy olyan napon, amit a táv felénél félbeszakítottak. A Dakar az ötödik napon sem maradt adós a fordulatokkal.

részletek
Olvastad már?