Steward
Gobodics Tamás
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2018. május 21. hétfő

Peterhansel

Dakar: Áldozatokat szedett az utolsó előtti szakasz

Az autósok között Peterhansel és Ten Brinke, a motorosoknál Brabec, a kamionok közt Villagra került bajba a verseny végéhez közel – csak a Peugeot tudta folytatni közülük. Szombaton rövid gyorsaságival fejeződik be a 2018-as Dakar.

részletek

Dakar: Peterhansel lélekben már feladta

Úgy fest, hogy Mr. Dakar lemondott arról, hogy tovább szaporítsa győzelmei számát az idei viadalon: szerinte Carlos Sainz előnye túl nagy, nem lehet már utolérni a spanyolt.

részletek

Dakar: Párviadal az első helyért a motorok nélküli szakaszon

Mérőpontról mérőpontra váltogatta egymást az élen Al-Attiyah és Peterhansel, végül ismét a Toyota nyert szakaszt. Sainz továbbra is vezet az autók között, míg a motorok és quadok gyorsaságiját törölték.

részletek

Dakar: Teljesen átalakult a motoros élmezőny, Peterhansel már második

Újabb szakaszgyőzelemmel folytatódott a Dakar-legenda felzárkózása, Sainz előnye egy órára csökkent. A motoros kategóriában megjósolhatatlan fordulatok történtek: kiesett az első helyezett, négy élmenő is sokat veszített. Az utolsó magyar zászló alatt induló versenyző feladta.

részletek

Dakar: A baleset után újra szárnyal Peterhansel

A motorosok versenye még mindig elképesztően szoros: a vasárnapi szakasz végén 22 másodperc a különbség. A szervezők úgy döntöttek, a hétfői gyorsaságit törlik.

részletek

Peterhanselen is kifogott a Dakar, most Sainz vezet

A verseny specialistája megrongálta felfüggesztését, így egycsapásra messzire került 14. győzelmétől. Az autósok és motorosok között is új éllovas vezeti a Dakart – a maratoni szakasz ma folytatódik.

részletek

Ezért olyan jók az öregek a Dakaron

Több más szakággal ellentétben a tereprali, különösen az év eleji Dakar az idősebb versenyzők játszótere: az 52 éves Stephane Peterhansel, aki 14. sikerére készül januárban, elmondta, hogy miért.

részletek

Loeb elmondta, min múlt a Dakar-győzelem

A kilencszeres rali-világbajnok francia számára öt percen múlt, hogy nem tudta elorozni a győzelmet csapattársától, Stephane Peterhanseltől, de elmondta, motiváltabban fog visszatérni jövőre.

részletek

Dakar: Egy 13-szoros és két első győztes

Véget ért az év legnagyobb tereprali-versenye: Stephane Peterhansel és Sebastien Loeb küzdelmét a veterán nyerte, míg a motorosok között először avattak brit Dakar-győztest.

részletek

Mi minden történt a 2017-es Dakaron?

Két hét száguldás dél-amerikai vadregényes tájain: az eseménydús Dakar Ralin két napot törölni kellett a szeszélyes időjárás miatt, az autós kategória két francia párbajáról szólt, a motorosok között pedig hullottak a sztárok.

részletek

Loebé az utolsó előtti szakasz, de nem eléggel

Döntőnek is beillő etapot teljesített pénteken a Dakar mezőnye San Juan és Rio Cuarto között, amely immár az autósok mezőnyében is kirajzolta az idei sivatagi verseny győztes trófeájának legfőbb várományosát.

részletek

Peterhansel: Halálos is lehetett volna

Elütött egy motorversenyzőt tegnap a verseny éllovasa, aki megkönnyebbült, hogy a szlovén Marcic egy törött lábbal megúszta. Mikko Hirvonen eközben kamionnal ütközött.

részletek
Olvastad már?