Steward
Dezső Attila
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2017. október 23. hétfő

Fangio

Hamilton utolérte Sennát, most új célokat tűzött ki maga elé

A brit F1-es pilóta Montrealban utolérte idolja 65 pole-pozíciós eredményét, s miután tisztázta, hogy esze ágában sincs visszavonulni, kihangsúlyozta, milyen új célok eléréséért fog versenyezni a jövőben.

részletek

Retro – Elsők a Hercegségben

Tömegbalesettel kezdődött az 1957-es Monacói Nagydíj, melynek 2., 3. és 4. helyén végző versenyzői összeadva egyetlen F1-es futamon indultak mindaddig – s egy bajnok gyártó is itt szerezte első dobogóját.

részletek

Retro – Egy pálya, egy év, két nagydíj

Az 50-es évek az F1 mai szemmel legszokatlanabb történeteivel szolgálnak. A Retro mai témája is ezek közé tartozik: miért versenyeztek duplán Buenos Airesben annak idején a pilóták?

részletek

A Patkánytól a Jégemberig – F1-es becenevek

A Formula-1 hat és fél évtizede során számos pilótára ráragadtak kedveskedő becézések vagy éppen csúfnevek. Ezek közül gyűjtöttük össze a legemlékezetesebbeket, kiegészítve történetükkel: miről nevezték el a Professzort vagy épp a Monzai Gorillát?

részletek

Retro – Győzelem bokszkiállás nélkül

Több szempontból is történelmi volt Stirling Moss argentínai F1-es sikere 1958-ban: nem csupán a későbbi világbajnok Cooper első győzelmét szerezte, hanem a legelső farmotoros diadalt is. Mindezt egy olyan húzásnak köszönhetően, melyet ma gumistratégiának neveznénk.

részletek

Retro – A Mester először a csúcson

Bár 1952 óta egy ízben sem lett olasz pilóta világbajnok, nem sok híja volt, hogy az első négy szezont egyaránt az itáliaiak nyerjék – az a pilóta akadályozta meg ezt, aki először érdemelte ki az F1-ben a „Mester” nevet.

részletek

Amikor egy pilóta uralta az F1-et

Megvizsgáltuk azokat az éveket, melyekben egy pilóta magasan a többiek fölé nőtt, hogy kiderüljön: Schumacheré, Fangióé, Vettelé, Clarké, Hamiltoné vagy Ascarié volt a legdominánsabb győzelem.

részletek

Ki a valaha volt legjobb F1-es Ecclestone szerint?

Ezúttal Bernie Ecclestone válaszolt az örök kérdésre - szerinte volt valaki, akit jobb pilótának tart Michael Schumachernél, Ayron Sennánál és Juan Manuel Fangiónál is.

részletek

Hamilton: Fangio Sennánál is nagyobb gengszter volt

„Hagyjátok békén Verstappent” – üzent a világbajnok fiatal versenytársa kritikusainak. Egy nyilatkozatból kiderült, Hamilton az F1 legendáira elég sajátos szemmel tekint…

részletek

Retro – A legnagyobb F1-es győzelem

Nem csupán a Maestro utolsó F1-es sikere volt, nem csupán 5. bajnoki címét biztosította be vele - ez volt az autóversenyzés történetének egyik legnagyobb győzelme: pályacsúcsok sora egy elguruló csavar miatt...

részletek

Retro – A német újjászületés napja

1954. július 4-én az NSZK két rendkívüli jelentőségű sportsiker révén jelezte a világnak, hogy kiheverte a második világháború okozta veszteségeket és sokkot – az egyik az F1-hez volt köthető.

részletek

Retro - A Maestro dobbant a váltás előtt

Az argentin Juan Manuel Fangio lélekben már a Francia Nagydíjra készült, de azért az 1954-es Belga Nagydíjon, a Maseratival még behúzta a győzelmet Spa-Francorchamps-ban.

részletek
Olvastad már?