Steward
Héjas Szilárd
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2022. november 26. szombat
F1

Hill: Alonso még évekig az F1-ben marad

Az 1996-os világbajnok csodálja a spanyol ász elkötelezettségét és szenvedélyét a Formula-1 iránt. Hill úgy véli, Alonso 44 éves koráig biztosan versenyezni fog és a sebessége is megvan hozzá.

Minden ember más és más, mind fizikálisan, mind a pszichés hozzáállását tekintve, hogy meddig alkalmas arra, hogy a legmagasabb szinten versenyezzen. Elég néhány példát megnézni, hogy láthassuk, vannak, akik már a harmincas éveikben kiégnek és vannak, akik negyven felett is úgy teljesítenek, mint a huszonévesek.

„Korábban mindig is az volt a fejemben, hogy az F1-es versenyzőknek negyven éves koruk előtt be kell fejezniük pályafutásukat. Talán pont azért, mert édesapám 45 éves korában is még aktív volt és az újságírók mindig úgy beszéltek róla, hogy már szenvedős és fogcsikorgatós, ahogy megpróbál még lépést tartani a fiatalokkal. Igaz, megpróbálta saját versenycsapatát is felépíteni a semmiből. Talán ez véste belém ezt a negatív érzést” – ecsetelte véleményét Damon Hill az F1Nation podcastjében.

Hill szerint Alonsóban bőven van még energia és tudás, miért ne maradhatna?


„Amikor én abbahagytam? Nem tudom, mások hogy gondolják, de én úgy éreztem magam már a végén, mintha olyan bulikba hívogatnának engem, ahol a srácok mind húsz évvel fiatalabbak nálam. Ilyenkor az ember kicsit kényelmetlenül érzi magát. Elkezdtem kételkedni magamban, hogy biztosan ezekkel a fiatal srácokkal kellene lógnom negyven éves koromban?”

„Fernando Alonso helyzete teljesen más. Hihetetlenül erős, elszánt és fantasztikusan vezet, tele van energiával. Ne feledjük, Fangio például 38 éves koráig nem is indult autóversenyen, legnagyobb sikereit pedig a negyvenes évei közepén érte el, egy olyan időszakban, ahol elképesztően veszélyes volt az autóversenyzés. Ehhez kötélidegek kellettek és fantasztikus képességek, ugyanezt látom Fernando Alonsónál is.”

„Szerintem pedig még emellé a legfontosabb az, hogy szereted-e csinálni a dolgot, vagy sem. Ha pedig van elég energiád és jó formában is vagy, miért ne maradnál? Ha most mondanom kellene egy számot, szerintem 44 éves korában fog visszavonulni” – tette meg jóslatát Hill.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: