Steward
Strommer Benjamin
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2019. szeptember 15. vasárnap

Fangio

Retro – A Mester először a csúcson

Bár 1952 óta egy ízben sem lett olasz pilóta világbajnok, nem sok híja volt, hogy az első négy szezont egyaránt az itáliaiak nyerjék – az a pilóta akadályozta meg ezt, aki először érdemelte ki az F1-ben a „Mester” nevet.

részletek

Amikor egy pilóta uralta az F1-et

Megvizsgáltuk azokat az éveket, melyekben egy pilóta magasan a többiek fölé nőtt, hogy kiderüljön: Schumacheré, Fangióé, Vettelé, Clarké, Hamiltoné vagy Ascarié volt a legdominánsabb győzelem.

részletek

Ki a valaha volt legjobb F1-es Ecclestone szerint?

Ezúttal Bernie Ecclestone válaszolt az örök kérdésre - szerinte volt valaki, akit jobb pilótának tart Michael Schumachernél, Ayron Sennánál és Juan Manuel Fangiónál is.

részletek

Hamilton: Fangio Sennánál is nagyobb gengszter volt

„Hagyjátok békén Verstappent” – üzent a világbajnok fiatal versenytársa kritikusainak. Egy nyilatkozatból kiderült, Hamilton az F1 legendáira elég sajátos szemmel tekint…

részletek

Retro – A legnagyobb F1-es győzelem

Nem csupán a Maestro utolsó F1-es sikere volt, nem csupán 5. bajnoki címét biztosította be vele - ez volt az autóversenyzés történetének egyik legnagyobb győzelme: pályacsúcsok sora egy elguruló csavar miatt...

részletek

Retro – A német újjászületés napja

1954. július 4-én az NSZK két rendkívüli jelentőségű sportsiker révén jelezte a világnak, hogy kiheverte a második világháború okozta veszteségeket és sokkot – az egyik az F1-hez volt köthető.

részletek

Retro - A Maestro dobbant a váltás előtt

Az argentin Juan Manuel Fangio lélekben már a Francia Nagydíjra készült, de azért az 1954-es Belga Nagydíjon, a Maseratival még behúzta a győzelmet Spa-Francorchamps-ban.

részletek

Retro – Bő hatvan éve is a Mercedes dominált

Kettős Mercedes-siker, a harmadik helyen egy Ferrari – bármelyik mai verseny eredménye lehetne ez, de Hamilton és Rosberg helyett Fangiónak és Mossnak hívták a versenyzőket, akik az eredményt az 1955-ös Belga Nagydíjon elérték.

részletek

10 nagy debütálás: Átigazolás után győzelem

Az F1 történetében Max Verstappen a 10. pilóta, aki átigazolása után megnyerte első versenyét új csapatánál – no meg még egy-két hasonló eset is volt, ezeket idézzük fel az alábbi összeállításban.

részletek

Ecclestone most is Hamiltonra fogadna

Bernie Ecclestone szerint hiába Nico Rosberg előnye, Lewis Hamilton a legesélyesebb arra, hogy idén is F1-es világbajnok legyen - minden idők legjobbjaival kapcsolatban viszont nem volt ilyen határozott.

részletek

Brit tudósok megállapították, hogy ki a legjobb F1-es pilóta

Az évek folyamán rengetegen rengetegféle módon próbáltak rájönni, ki mindenidők legjobb Formula-1-es versenyzője. A Sheffieldi Módszertani Intézet most egy komoly tudományos kutatást végzett a témában.

részletek

Retro – Enzo Ferrari, a különc főnök

Versenyzőként kezdte, a világ legismertebb autómárkájának és F1-es csapatának mindenható ura vált belőle. 10 érdekességet gyűjtöttünk össze a Ferrari alapítójának életéből, aki 1898. február 18-án született.

részletek
Olvastad már?